Castellano
ENTREVISTES

María Jiménez cedeix la vara de comandament a Oropesa: “Hem obert l'Ajuntament a tot el que l'ha necessitat”

María Jiménez
María Jiménez
  • L'ara vicealcaldessa d'Oropesa va renunciar al seu càrrec aquesta setmana i avui pren possessió com a primera edil Araceli de Moya, de Ciutadans

María Jiménez ha ocupat durant els dos primers anys d'aquesta legislatura, l'alcaldia d'Oropesa. Ara, després de cedir la vara de comandament serà la vicealcaldessa del seu municipi.

Aquesta jove de 29 anys es va convertir en 2019 en la primera dona alcaldessa d'Oropesa i la més jove dela província. També des de 2019 és diputada provincial de Medi Ambient i Patrimoni.

Grau en Dret i Ciències Polítiques, amb màster en advocacia, Jiménez porta afiliada al PSPV-PSOE des dels 18 anys i confia que l'etapa que va començar en 2019 “dure més anys ja que el projecte que tinc per als veïns d'Oropesa requereix de temps”.

Primera dona alcaldessa d'Oropesa. Ha fet història?

Sí, vam fer història en guanyar les eleccions per primera vegada en el nostre municipi i a més em vaig convertir en la primera Alcaldessa d'Oropesa, i la més jove de tota la província. La veritat que a més de constituir una vertadera fita, ha sigut tot un honor poder representar i treballar pel municipi que amo i que m'ha vist créixer. Vaig començar una etapa que espere dure molt més ja que el projecte que tinc per als veïns d'Orpesa requereix de temps.

Aquesta setmana es compleix el pacte aconseguit amb Ciutadans pel qual compartien dos anys l'alcaldia. Fem balanç. Com resumiria aquests dos anys com a alcaldessa?

Aquests dos anys han sigut difícils, molt complicats. Hem viscut situacions límit amb temporals que han destrossat la costa nord i que van provocar greus inundacions. A més, 15 mesos dels 24 que he estat al capdavant han estat supeditats a fer front a la COVID19. Enfront de tot això, hem aconseguit iniciar el projecte que portaven anys reclamant-se i que per dignitat i progrés havia d'aconseguir i ho he fet. Orpesa és ara més pròspera i per fi les persones estan en el centre de la gestió.

Del realitzat fins al moment, de què se sent més orgullosa?

Em sent realment orgullosa d'haver aconseguit la compra que albergarà la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia així com també el Centre de Salut. Dos anys per a tramitar-la i dos anys per a aconseguir el compromís de la Generalitat Valenciana per a incloure en el Pla Convivint i Pla Creixer Més a Orpesa. Darrere d'això hi ha molta faena que no es veu però que al final es materialitza.

També destacaria la participació ciutadana i l'haver obert l'Ajuntament a tot el que l'ha necessitat.

Els dos anys que queden de legislatura seran reflex de tot pel que hem treballat els dos anys anteriors. Es posaran en marxa projectes com la reforma de la Plaça Espanya, l'Estudi del Litoral, o les inversions en via pública.

Quin ha sigut la decisió més difícil que ha pres en aquests dos anys?

En haver viscut dos anys tan complicats han sigut diverses les decisions difícils a prendre.

Sobre la gestió de la pandèmia, quin paper ha exercit vostè com a màxima responsable?

Perquè la veritat, que el paper dels Ajuntaments ha sigut clau i fonamental en la gestió de la pandèmia. Som l'administració més pròxima als nostres veïns i per això en aquesta crisi hem tingut un paper essencial dotant a les veïnes i veïns d'allò que era el més fonamental durant els moments més durs.

Quines àrees assumirà ara amb el canvi?

Amb el canvi d'Alcaldia, no hi ha canvis en competències. Des de les negociacions vam saber i vam tenir clar que nosaltres volíem treballar els quatre anys per Orpesa i que la gestió municipal anava més enllà d'ocupar una butaca o un altre. De fet, nosaltres 5 portem i gestionem quasi el 90% del municipi. Urbanisme, Personal, Via Pública, Hisenda, Comunicació, Contractació són les que continue gestionant des de 2019.

Quins consells li pot donar a Araceli de Moya?

Que governe per i per a les persones i sobre la base de l'interès general, com he fet jo.

Pujar