Castellano

L’Ajuntament d’Orpesa renova la col·laboració amb la Fundació Isonomia de l’UJI

L’Ajuntament d’Orpesa renova la col·laboració amb la Fundació Isonomia de l’UJI

    La presidenta de la Fundació Isonomia i rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i l’alcaldessa de l’Ajuntament d’Orpesa, María Jiménez Román, han renovat el conveni de col·laboració entre ambdues institucions per a realitzar accions de cooperació en la promoció de la igualtat efectiva de dones i homes a través de la participació de l’Ajuntament en la Xarxa Isonomia de municipis i el seu programa d’activitats.

    La rectora Eva Alcón ha subratllat que «la col·laboració entre la Universitat, a través de la Fundació Isonomia, i ajuntaments com el d’Orpesa facilita la realització d’activitats de sensibilització social a partir del coneixement que es genera al campus». A més, aquest conveni també ajuda a enfortir la Xarxa Isonomia de municipis compromesos amb la igualtat efectiva entre dones i homes.  

    Per la seua part, María Jiménez ha destacat la importància que ha suposat per al municipi estar adherit a la Xarxa Isonomia  perquè ha permés una programació d'activitats sobre igualtat durant tot l'any en coordinació amb la regidora de l'àrea Micaela Bermúdez. S'han realitzat xarrades a l'IES sobre el paper de la dona en la ciència, una xarrada virtual sobre masculinitats alternatives, diferents exposicions fotogràfiques, l'última sobre la dona en l'esport, i prompte es farà una presentació del llibre Les invisibles. Educació afectivosexual des de les ciències socials, un llibre que tracta sobre la invisibilització de les dones lesbianes i bisexuals durant el règim franquista.

    La Xarxa Isonomia està integrada per persones, entitats públiques i privades, empreses i municipis (representats pels seus ajuntaments), que treballen per a impulsar la igualtat efectiva, d'oportunitats i de tracte, de dones i homes i prevenir la violència contra les dones. La xarxa està coordinada i dinamitzada per la Fundació Isonomia, que ofereix avantatges a les organitzacions i persones que conformen la xarxa perquè puguen avançar cap a una igualtat d'oportunitats entre dones i homes i contribuir a una societat més justa i igualitària.

    Pujar