24 d’octubre de 2020 24/10/20

El futur centre interpretatiu marí d'Oropesa arranca les seues obres embolicat en polèmica

El futur centre interpretatiu marí d'Oropesa arranca les seues obres embolicat en polèmica - (foto 1)
  • Més de 18.000 persones denuncien que les obres acabaran amb l'únic espai verge que queda en la Comunitat

L'inici de les obres del qual serà el primer centre interpretatiu marí de la província de Castelló ha provocat un gran renou entre més de 18.000 persones els qui han criticat la decisió del consistori d'acabar amb “l'únic espai verge i natural” que queda en la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'unes obres que s'estan duent a terme al costat de la Renegà a Oropesa, les quals – segons apunten des de l'Ajuntament de la localitat – no es troben localitzades en zona protegida i solament afectaran sòl urbà, és a dir, a una zona que ja ha sigut urbanitzada i on hi ha edificacions.

“Si una iniciativa privada compleix tots els requisits legals, l'Ajuntament no té potestat per a paralitzar-la, sinó que la seua obligació és corroborar que compleix amb totes les normes i compte els tots els informes favorables” defensen des del consistori.

Uns arguments que no convencen a milers de veïns que s'han unit a través de la plataforma change.org per a reclamar la paralització de la seua construcció perquè consideren que la construcció acabarà modificant “un paratge natural d'alt valor ecològic i mediambiental, i molt pròxim a una zona protegida com és La Renegà”.

“Ho fan amb l'objectiu de preservar la fauna i la flora, incoherent completament” lamenten els signants, els qui a més critiquen que la construcció “no es realitze en terrenys més urbans i modificats per l'home al llarg d'aquests anys”.

En aquest sentit, sol·liciten “saber i que se de a conéixer l'estudi o projecte obligat davant aquesta mena d'intervencions en les nostres costes, entre altres l'Avaluació d'Impacte Mediambiental que, si no tenim mal entés, hauria de realitzar-se donant oportunitat als agents socials i experts locals, que sí que compten amb un bagatge acumulat en la matèria, a presentar les seues propostes sobre aquest tema”.

Per part seua, l'Ajuntament d'Oropesa ha manifestat el seu compromís de vetlar per a garantir la sostenibilitat del Centre d'Interpretació Marí del Mediterrani (CIMED), amb la finalitat que aquest projecte, si es porta avant, es realitze complint tota la legalitat, i ha instat als promotors que expliquen la iniciativa a la ciutadania.

Pujar