Castellano

Un electricista roba més de 2 tones de cable a Oropesa

Un electricista roba més de 2 tones de cable a Oropesa
  • La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones per aquests furts que es van realitzar en edificis comunitaris a plena llum del dia aprofitant la seua professió i el coneixement dels habitatges

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones com a presumptes autores de diversos delictes de robatori de cablejat elèctric en edificis comunitaris.

En el marc del Pla Nacional contra el robatori de coure, per a previndre tota activitat il·lícita relacionada amb el furt i la seua comercialització, la Guàrdia Civil d'Orpesa va iniciar una investigació després de les denúncies per la sostracció de cable en edificis comunitaris amb afectació a nombrosos habitatges particulars de la localitat.

Els guàrdies civils van comprovar que un dels dos presumptes autors cometia els fets a plena llum del dia, valent-se de la seua condició d'electricista i del coneixement dels edificis, on treballava assíduament, valent-se de claus i comandaments per a l'entrada a les zones comunes, no alçant sospites entre els veïns.

La detecció d'aquesta mena de fets delictius de robatori de cablejat és molt difícil de localitzar ja que es tallava un extrem del cable en l'entrada dels domicilis alçant el fals sostre, seccionant l'altre extrem abans del comptador elèctric, tirant del cable i emportant-se tota la línia, sent necessari revisar cada placa de fals sostre per a localitzar el tall.

Es creu que el nombre d'habitatges afectats superen la centena i els danys causats podrien ascendir als 100.000 euros.

Una vegada el cable en el seu poder era venut en diverses empreses de gestió de residus.

Les perquisicions realitzades van portar a la Guàrdia Civil a la detenció dos homes com a suposats autors de nombrosos robatoris de cable de coure.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Castelló.

L'actuació ha sigut realitzada per efectius de l'Àrea d'Investigació i prevenció de la delinqüència de la Guàrdia Civil d'Orpesa.

Pujar