Castellano

Descobreix les millors cales i els paratges naturals d'Oropesa

Descobreix les millors cales i els paratges naturals d'Oropesa
  • Endinsa't en el fons marí d'aquesta localitat de Castelló amb les activitats aquàtiques

MÉS FOTOS
Descobreix les millors cales i els paratges naturals d'Oropesa - (foto 2)
Descobreix les millors cales i els paratges naturals d'Oropesa - (foto 3)

Aigües cristal·lines, arena fina i orada i una gran diversitat de platges i cales formen els ingredients indispensables per a viure un estiu paradisíac. I tot això el podem trobar sense eixir de Castelló, a Orpesa, una de les ciutats turístiques de major encant per a gaudir durant les vacances de Setmana Santa. I també a l'estiu.

Al llarg dels 12 quilòmetres de costa es distribueixen les quatre platges: La Petxina, Morro de Gos, Els Amplàries i Platgetes de Bellver, que es caracteritzen per la seua accessibilitat i la seua arena fina i orada. Però a més, la localitat costanera 'guarda' en els seus paratges naturals tres cales en les quals perdre's i desconnectar del dia a dia.

Les seues cales: Orpesa la Vella, Cala Retor i la Renegà

Una d'elles és Orpesa la Vella, una xicoteta cala separada per un sortint rocós que li confereix l'encant de certa privacitat natural. I protegida entre el pujol en la qual se situen els vestigis del poblat ibèric i el port esportiu, es troba Cala Retor, la primera platja de la Comunitat Valenciana lliure de fums. Amb arena fina i aigües cristal·lines, la seua poca profunditat i baixa ocupació la converteixen en el lloc ideal per a desconnectar i relaxar-se.

I per a tots aquells que cerquen un lloc més 'salvatge' i rocós, el seu lloc és la Renegà. Aquesta cala acollidora i tranquil·la per l'entorn natural que l'envolta està dividida per multitud de cales d'arena i roques esculpides a colp de mar i vent, amb una vegetació enrevessada que les converteix en un lloc ple de màgia. I és que és l'entorn ideal per les seues frondoses pinedes, que aconsegueixen quasi la mateixa riba.

Turisme actiu

Les privilegiades condicions geogràfiques i naturals d'aquest bell municipi, estratègicament situat entre la mar i la muntanya, ofereixen infinites possibilitats per a la pràctica del turisme actiu en la Serra d'Oropesa, un majestuós conjunt de muntanyes amb llargues senderes i belles panoràmiques dels camps de tarongers, ametlers i altres cultius que s'estenen al voltant de la localitat.

Des d'ella, enllacen diverses rutes en les quals descobrir un altre dels paratges que bufona amb Orpesa: el Desert de les Palmes, un extens parc natural que et regalarà paisatges de bosc mediterrani i panoràmiques de postal. Un altre dels 'tresors' del municipi és la muntanya Bovalar, que acaricia amb bellesa la mar i reposa al costat del port esportiu. En ell es troba El Mirador, des del qual es poden contemplar les els Columbrets quan el cel està buidat.

Aventures a Oropesa

I per als més aventurers, Orpesa ofereix una àmplia oferta d'esports nàutics: kite-surf, paddle-surf, vela, passejos amb motos aquàtiques i classes de busseig i submarinisme són només algunes de les experiències de les quals gaudir aquest estiu.

Amb tot, el binomi descans-esport fa d'Orpesa una destinació paradisíaca en el qual poder banyar-se en xicotetes cales salvatges que combinen espais naturals d'arena i roca, perdre's per les seues diferents senderes i descobrir noves experiències submergint-se en les seues cristal·lines aigües.

Pujar