Castellano

El 4,3% dels joves dóna positiu després del garbellat de covid realitzat a Oropesa

El 4,3% dels joves dóna positiu després del garbellat de covid realitzat a Oropesa
  • La incidència acumulada entre els joves de 16 a 25 anys se situa en 4.344 casos per cada 100.000 habitants

Després d'analitzar-se les 500 mostres de PCR realitzades als joves que van acudir a la crida de l'empresa Global Omnium i l'Ajuntament d'Oropesa, un total de 19 persones han donat positiu en coronavirus. Així ho ha confirmat a elperiodic.com l'empresa encarregada de realitzar les mostres a través del laboratori Golab.

Això suposa que el 4,3% dels joves d'entre 15 i 26 anys han donat positiu en covid, la qual cosa fixa la incidència en aquest rang d'edat de 4.344 positius per cada 100.000 habitants.

Des de Global Omnium han assegurat que els resultats han sigut traslladats tant als interessats com a Sanitat perquè es puga efectuar el rastreig.

Aquest garbellat massiu es va dur a terme la setmana passada després de confirmar-se a primers de juliol un macrobrote d'origen social a Benicàssim amb 59 positius per coronavirus, entre joves de 15 a 25 anys. Davant aquesta situació i veient la proximitat entre tots dos municipis, el consistori d'Oropesa va apostar per un garbellat massiu per a descartar contagis que pogueren posar en alerta l'evolució de la pandèmia en la localitat.

La localitat d'Oropesa té actualment 22 casos actius de covid, la qual cosa suposa un 235,57 d'incidència acumulada per cada 100.000 habitants. Segons la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aquest municipi es troba en risc alt per incidència.

Per part seua, Benicàssim amb 168 casos i 914,83 d'incidència acumulada, se situa en risc extrem.

Des de l'inici de la pandèmia a Oropesa s'han contagiat 490 persones i 8 han mort, mentre que a Benicàssim els contagiats han sigut 1.312 i els morts 168. Cal assenyalar que Benicàssim és l'única localitat de la província de Castelló on s'implantarà el toc de queda.

Pujar