27 de setembre de 2020 27/9/20

Compromís proposa la instal·lació d'un retén de la policia en les urbanitzacions d'Orpesa per a evitar robatoris i actes vandàlics

  • Romero: «Podria servir també com a punt d'informació municipal per als veïns»

El grup municipal de Compromís ha fet seua la reivindicació dels veïns de diverses urbanitzacions d'Orpesa que han estat objecte de diversos robatoris durant els mesos d'estiu. Aquests robatoris "han creat alarma social i inseguretat entre els veïns, que a més porten molts anys pagant de la seva butxaca un servei de seguretat privada", ha manifestat el regidor de Compromís, Josep Lluís Romero. "I si això no fos suficient hem conegut que en les últimes setmanes s'han ocupat il·legalment habitatges a la urbanització Torre Bellver", ha assegurat Romero.

Tant la urbanització Torre Bellver, fase I i II, com Portocala i la seua zona comercial, han estat objecte de robatoris i actes vandàlics "que han destrossat elements el mobiliari urbà", ha assenyalat el regidor de Compromís. Tot això "amb l'agreujant d'un incendi provocat en una propietat privada. Per si fos poc, també es produeixen carreres de cotxes de forma periòdica com poden contrastar moltes persones que visquin en aquesta zona".

Compromís considera que cal començar a revertir la sensació d'abandonament que tenen els veïns, "uns veïns que paguen molts impostos i no veuen que l'Ajuntament d'Orpesa pose tots els mitjans que té al seu abast per millorar la seua seguretat", ha subratllat Romero .

Entre les mesures que proposa Compromís, que estan recollides en una moció, destaca augmentar la presència d'agents de la policia municipal. "Cal seguir l'exemple de la urbanització La Parreta, on es va instal·lar un retén. Una instal·lació que, encara que petita, ha tingut un efecte dissuasori i ha donat més tranquil·litat al veïnat. Una experiència que es podia aprofitar adaptant-la a la realitat d'Orpesa. Tenint en compte que les dependències de la Parreta dóna servei a 500 habitatges, caldria fer una instal·lació més gran, atès el nombre d'habitatges que tenen en l'actualitat i que només farà que augmentar en el futur", segons l'opinió de Romero.

A més, el regidor de Compromís proposa que aquest reforç estiga obert al matí i al càrrec d'un funcionari durant els mesos d'estiu. "Es donaria un servei de primera mà a la ciutadania de Torre Bellver fase I i II, Portocala i Platgetes i s'atendrien les reivindicacions a l'Ajuntament d'Orpesa, a més d'informar orpesins que visquin en aquesta zona de totes les activitats culturals, esportives i serveis que els ofereix la nostra ciutat. És a dir: podria servir de punt d'informació municipal ".

"Els veïns de la zona sud d'Orpesa s'han convertit en orpesinos 'aministrativos' ja que viuen paguen els seus impostos a Orpesa però la seva vida social la fan a Benicàssim. Aquest reforç serviria per pal·liar aquesta sensació, alhora que podria ser utilitzat per la Policia Local d'Orpesa tant per exercir les seves funcions com per augmentar el coneixement dels agents d'una zona que també forma part d'Orpesa ", ha explicat el regidor.

Per tot això es proposa al ple que l'Ajuntament estudiï la possibilitat de la construcció i instal·lació o lloguer d'un local a la zona més adequada, entre les urbanitzacions Torre Bellver fase I i II, Portocala i Platgetes, així com d'una extensió administrativa municipal que serveixi de guàrdia i de punt d'atenció als veïns d'aquesta zona. "Demanem que en el termini de 3 mesos es presenti un informe al ple perquè no podem donar l'esquena per més temps als nostres conciutadans i a les necessitats que es tenen en una part del nostre poble", ha conclòs Romero.

 

Pujar