25 de novembre de 2020 25/11/20

Compromís per Orpesa proposa un nou PGOU amb menys sòl urbanitzable i sense Marina d’Or Golf

  • Eric Traver reitera, durant la primera reunió entre els grups polítics del municipi per garantir la sostenibilitat d'Orpesa, la necessitat de desclassificar sol urbanitzable”

El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, va participar ahir perla vesprada en la primera reunió del grup de treball que l’Ajutament d’Orpesa ha conformat per a tractar la modificació del PGOU de 1982, que té com a objectiu revisar el pla urbanístic des d’un vessant proteccionista amb el medi ambient. La reunió ha servit per refermar la proposta de la coalició valencianista, que passa per desclassificar el major nombre de sòl urbanitzable possible, així com revertir PAI desfasats com Marina d’Or Golf, segons ha explicat Eric Traver.

“En la nostra línia ecologista i la necessitat de preservar el patrimoni natural per tal de  construir un futur sostenible a les properes generacions, hem defensat la desclassificació de la major part del sòl urbanitzable, tenint en compte que encara tenim molt de sòl urbà sense urbanitzar i prioritzant les zones verges del litoral i els PAI que mai es farà com Marina d’Or Golf”, ha explicat el regidor de Compromís.

“Hem plantejat que es faça un estudi de valoració patrimonial per a avaluar el cost de desclassificar i/o reduir edificabilitat en el sòl urbà de les poques zones naturals que queden en Orpesa”, ha remarcat Eric Traver, que ha afegit que “també hem proposat la reducció d'altures en les noves construccions al nucli urbà i a la zona del litoral”. 

En una reunió, a la que no ha acudit cap representant del Partit Popular, els representants del PSOE i Compromís han posat en comú les seues posicions de cara a aconseguir una revisió del PGOU que contemple el major consens possible. A la reunió també ha acudit la representant de Ciudadanos.

Traver ha valorat positivament el transcurs d’aquest primer encontre. “Ha sigut una primera reunió de unes quantes que vindran, esperem, per tal de garantir i millorar la sostenibilitat de la nostra vila”, ha destacat el portaveu de Compromís, formació que “seguirà treballat des de l’Ajuntament i les Corts Valencianes a través de la diputada Belén Bachero per tal d’aconseguir una protecció definitivament del litoral i el terme d’Orpesa”.

Pujar