27 de setembre de 2020 27/9/20

Compromís per Orpesa proposa una beca municipal que complemente el val menjador de la Generalitat

    El portaveu de Compromís per Orpesa, Eric Traver, ha presentat una iniciativa que té com a objectiu ajudar els alumnes dels centres escolar del municipi davant la situació de vulnerabilitat que ha agreujat la crisi sanitària del coronavius. Traver proposa que l’Ajuntament d’Orpesa amplie i complemente el 'val beca menjador' que ha portat a terme la Conselleria d’Educació.

    Eric Traver recorda que “mentre dure la suspensió temporal de l'activitat educativa presencial decretada per a contenir l'expansió de la malaltia COVID-19, la Conselleria d'Educació manté per a les famílies beneficiàries de la totalitat de la beca menjador un mecanisme per a assegurar l’adquisició d’aliments gratuïts para cobrir aquest servei”.

    En el cas d'Orpesa, han estat 88 els alumnes beneficiats. Cada 'val beca menjador' té un valor de 60 euros per estudiant. Traver explica que “encara que les competències en educació són autonòmiques, una administració local sí que té competències en serveis socials. Per això, considerem que seria molt positiu que, com a municipi, poguéssim, des del departament de serveis socials, contribuir a completar aquesta iniciativa de caràcter autonòmic”.

    Per tot això, Eric Traver demana que l’Ajuntament d’Orpesa estudie la creació d’una beca de menjador en forma de val/xec per al present curs escolar per a l’alumnat del municipi que no tinga atorgada la totalitat de la beca de la Conselleria d’Educació i que, per tant, no ha rebut el 'val beca menjador' d’aquesta.

    Pujar