Castellano

Blanch (PSPV-PSOE) destaca la inversió de 8,7 milions d’euros que contemplen els PGE per a la dessaladora d’Orpesa

Blanch (PSPV-PSOE) destaca la inversió de 8,7 milions d’euros que contemplen els PGE per a la dessaladora d’Orpesa
  • El secretari general del PSPV-PSOE i diputat autonòmic manifesta l'aposta per la creació d'un organisme supramunicipal per garantir el proveïment d'aigua entre diferents poblacions

El secretari general del PSPV-PSOE i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha visitat hui la dessaladora d’Orpesa on ha destacat la inversió de 8,7 milions d’euros que contemplen per a esta infraestructura els Pressupostos General de l’Estat (PGE) de 2021. “Es tracta d’una partida pluriennal que permetrà millorar el dipòsit de la planta i ampliar la xarxa de distribució”, ha afegit.

A més a més, Blanch ha assenyalat que el partit socialista de la província de Castelló “aposta per la creació d'un organisme de caràcter supramunicipal que permeta garantir les connexions i el proveïment d'aigua necessaris entre les diferents poblacions”. “Per això, reiterem el nostre compromís amb la col·lectivització del rendiment de les dessaladores d'Orpesa i Moncofa perquè tots els municipis que el necessiten puguen tindre accés a l'aigua dessalada de qualitat”, ha afegit.

A la visita també han assistit el vicesecretari i diputat nacional, Germán Renau, la vicesecretària i senadora, Ana Edo, l’alcaldessa d’Orpesa, diputada provincial i secretaria d’Agenda Sectorial i Territorial, María Jiménez, i l’alcaldessa de Cabanes i també diputada provincial, Virginia Martí.

Renau ha destacat que la dessaladora va ser una infraestructura impulsada pel partit socialista i que, a hores d’ara, està sent una ferramenta fonamental per garantir el subministrament i la qualitat d’aigua dels municipis de la costa de Castelló, una qüestió fonamental davant el deteriore que estan patint els pous. Esta i unes altres infraestructures seran les que ens permetrà garantir l’aigua per a tots, per a totes, i per a sempre, i d’una manera sostenible”.

Per la seua part, Edo ha assenyalat que els pressupostos del govern progressista de coalició de Pedro Sánchez “són uns pressupostos, que malgrat estar condicionats i prioritzar la reconstrucció postCOVID i centrar-se en les persones i no deixar ningú enrere, no s'oblida de les infraestructures importants per a les nostres comarques. I un exemple d'això és, precisament, la dessaladora d'Orpesa. Perquè el partit socialista planifica i millorem la inversió en les obres i en el futur de la gent, garantint un bé essencial com és l’aigua”.

L’alcaldessa d’Orpesa i diputada provincial, María Jiménez, ha destacat que la posada en marxa de la dessaladora el passat mes d’agost de 2019 “va suposar la solució al problema d’aigua que tenia el municipi, ja que teníem uns pous salinitzats i amb poca quantitat d’aigua. Per això, la dessaladora ha sigut la solució, tant al problema de la quantitat com al de la qualitat. I ara, gràcies a la dessaladora, tenim una aigua de qualitat que arriba a totes les cases del municipi”.

Finalment, l’alcaldessa de Cabanes i diputada província, Virginia Martí, ha recordat que, a partir d’este any, i a través del conveni signat amb Acuamed, la Ribera tindrà l’aigua dessalada per a abastir-se. “Estos recursos hídrics són necessaris per a tindre una aigua de qualitat, per la qual cosa, infraestructures com la dessaladora s'han de valorar per a tota la província i, per això, els costos d’amortització ha s’assumir-los el govern d’espanya”, una petició del partit socialista des de fa molts anys.

Pujar