Castellano

La Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa clausura la segona edició del Mercat de Cultura Infantil

La Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa clausura la segona edició del Mercat de Cultura Infantil
  • El festival, que ha acollit 10 espectacles de música, arts escèniques i literatura en mitja dotzena d’escenaris, s'aferma com a pol de difusió i intercanvi cultural

Orpesa ha acollit durant els dies 10, 11 i 12 de juny la segona edició del Mercat de Cultura Infantil, un esdeveniment pioner a Espanya que ha servit per a afiançar la posició del certamen com a pol de difusió i intercanvi cultural en la Comunitat Valenciana.

Les tres jornades d’intensa activitat que han comptat amb l’assistència de més de 1.000 persones a les diferents activitats musicals i escèniques  i han dinamitzat a un centenar de professionals del sector al voltant de les diverses meses de debat, tallers i presentacions de projectes que han tingut com a objectiu analitzar els reptes de futur d’un sector, el de la cultura infantil o familiar, que cada vegada està més present en les programacions dels teatres i centres culturals dels municipis.

“La cultura infantil té un pes social molt important i la celebració d’un mercat professional contribueix a afrontar el seu futur de forma més estructurada. Així mateix, que se celebre a Orpesa reforça la idea de circuit cultural mediterrani per la qual aposta el nostre govern”, ha subratllat Gonçal Tamborero, regidor de Cultura.

Per la seua part, Júlia Gozalbo, directora del Mercat, ha destacat que “el projecte ha tingut molt bona acollida pels agents implicats al món de la cultura infantil i es convertirà a curt termini en eix vertebrador i referència del sector”.

En total, han sigut programats 10 espectacles de música, arts escèniques i literatura en mitja dotzena d’escenaris per tot el municipi d’Orpesa. Entre les actuacions més destacades figuren les companyies de La Rous, La Negra, i les formacions musicals de Dani Miquel, Canta Canalla i la Banda Jove d’Orpesa, que va clausurar aquesta segona edición. Pel que fa a la programació professional, 25 professionals han participat en les diferents xerrades, presentacions i tallers que han sigut convocats.

Cal recordar que el Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa está organitzat per l’Ajuntament d’Orpesa, en col·laboració amb la productora Metrònom, i compta amb el suport de la Diputació de Castelló i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Turisme Comunitat Valenciana.

Pujar