Castellano

Assalts a urbanitzacions de Marina d'Or i Torre Bellver a Orpesa: s'emporten electrodomèstics, bicicletes i patinets

Assalts a urbanitzacions de Marina d'Or i Torre Bellver a Orpesa: s'emporten electrodomèstics, bicicletes i patinets

  Arran dels servicis que té establits per a combatre els robatoris i furts a la província, la Guàrdia Civil ha procedit al llarg del cap de setmana a la detenció de cinc persones per delictes contra el patrimoni en la localitat d'Orpesa, fins a tres operacions.

  La primera de les actuacions és derivada de la crida del vigilant de seguretat, de les obres del nou complex de recuperació de tortugues marines de Torre - Bellver, on alerta que veu com dos homes ixen d'una casa amb dos carros de compra on porten electrodomèstics, botelles de licors d'alt valor, figures de decoració i fins i tot xecs bancaris, i que en ser sorpresos fugen a la carrera.

  Desplegat un ampli dispositiu coordinat entre la Guàrdia Civil i les Policies Locals d'Orpesa i de Benicàssim, i gràcies a la descripció oferida, es localitza als autors, sent un d'ells menor d'edat, els qui intentaven fugir per la zona de la Via Verda, procedint a la seua detenció. Recuperant la totalitat dels efectes sostrets, que ascendix a un total de més de 3.000€. Els presumptes autors havien accedit amb claus que prèviament havien sostret a algun dels empleats del manteniment de l'habitatge.

  En segon terme, s'ha procedit a la detenció d'un home com a presumpte autor de nombrosos delictes de robatoris de bicicletes i patinets elèctrics en diverses urbanitzacions de la zona de Marina d'Or.

  L'autor dels fets intentava aprofitar l'entrada d'un vehicle en els subterranis dels garatges de la comunitat de veïns, per a una vegada a l'interior de les urbanitzacions sostraure bicicletes i patinets elèctrics, en altres ocasions vegades accedia saltant murs de més de dos metres d'altura, arribant a realitzar més d'un robatori en la mateixa urbanització en menys de 20 minutos. Així mateix també se li imputa un delicte de robatori en interior d'habitatge habitat, on havia presumiblement sostret telèfons mòbils i diners en efectiu en l'estiu de 2023, ascendint el total del sostret a més de 5.000€

  Finalment i en el marc de la denominada “OPERACIÓ AHMAR”, la Guàrdia Civil d'Orpesa, ha procedit a la detenció de dos homes, els qui actuant sota l'anonimat de la nit, accedien mitjançant força a locals del complex turístic de la localitat, sostraient de l'interior màquines expenedores, traslladant-les fins a una zona pròxima dels locals i fosca, on les forçaven i sostreien la recaptació d'estes, podent-se recuperar la totalitat de les maquines sostretes.

  Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts han sigut entregades en els Jutjats de Guàrdia de Castelló.

  L'actuació ha sigut realitzada per efectius del Lloc Principal de la Guàrdia Civil d'oropesa i Policia Local de la mateixa localitat.

  Pujar