Castellano

Les arts de carrer es citen a Orpesa amb la primera edició del festival A RAS!

Les arts de carrer es citen a Orpesa amb la primera edició del festival A RAS!
  • Nou companyies desplegaran espectacles de teatre, circ i dansa en diversos punts del casc antic del municipi

El municipi d’Orpesa es prepara per a acollir la primera edició del festival d’arts de carrer A RAS!, un esdeveniment que omplirà diversos punts del casc antic de la localitat d’espectacles teatrals, dansa i circ, entre altres. Es tracta d’un certamen la celebració del qual estaba prevista per a l’any 2020 i que, degut a les circunstàncies sanitaries provocades per la pandèmia, tindrà lloc finalmente del 9 a l’11 d’abril.

Així ho ha explicat l’alcaldesa, María Jiménez, en l’acte de presentació. La primera edila ha senyalat que “els espectacles s’instalaran a les places Major, l’Esglèsia i el Pou, tres punts emblemàtics del nostre casc antic” i ha recalcat “la ferma aposta de l’Ajuntament per convertir aquest festival en un esdeveniment de referència en l’àmbit de la cultura”. Un esdeveniment  que comptarà amb tots el protocols de seguretat i al que es podrà assistir amb inscripció prèvia minuts abans en els mateixos punts dels espectacles.

“Hem aprofitat un dels recursos més importants que tenim a Orpesa com són els nostres carrers i places per a apropar als veïns i visitants la cultura i, al mateix temps, posar en valor el nostre patrimonic històric”, relata Gonçal Tamborero, regidor de Cultura. I és que durant tres jornades les disciplines d’art de carrer es donaran cita al municipi.

Per la seua part, el director del festival, Sergi Heredia, ha avançat que “es tracta d'una aposta contundent per les arts de carrer i, en especial en aquesta primera edició, per les companyies valencianes, amb les quals podrem gaudir d'una selecta mostra amb alguns dels espectacles més guardonats dels últims anys”.

La programació

L'espectacle ‘OLEA’, de la companyia de teatre Visitants, serà l'encarregat d'inaugurar el dia 9, a les 20.00 hores, la primera edició del Festival A RAS! d'Orpesa. El dia 10, la programació comptarà amb cinc representacions en tres espais de la localitat entre les quals podrem trobar a companyies com Marta Sitjà, amb la seua peça de clown ‘Ambicions’; l’aposta de Xa! Teatre amb la poètica i el circ de ‘Sabates en l'aire’; la companyia Aérea Teatro amb l'espectacle musical d'humor ‘De todas las bellas las más bellotas’; i l’espectacle de la companyia de Sueca Maduixa Teatre ‘Mulier’, guanyador al 2017 del premi MAX com a millor espectacle d'arts de carrer d'Espanya.

‘Oreto i les formigues’, una proposta infantil de xicotet format de Paraules d'Aire, i l’espectacle còmic ‘Tulipa’, de Decopivolta, ompliran els carrers de cultura el dia 11 pel matí. I, per la vesprada, serà el torn de ‘Sin remite’, de la companyia Jean Philippe Kikolas. Els valencians de La Finestra Nou Circ i l'espectacle ‘Memphis Rock and Circ’ seran els encarregats de baixar el teló de la primera edició del festival.

Pujar