Castellano

La música tradicional valenciana, protagonista a la inauguració de “Ontinyent Medieval”

La música tradicional valenciana, protagonista a la inauguració de “Ontinyent Medieval”
  • El mercat romandrà obert fins diumenge amb prop d'un centenar de llocs de venda artesanals, actuacions teatrals i espectacles de carrer

MÉS FOTOS
La música tradicional valenciana, protagonista a la inauguració de “Ontinyent Medieval” - (foto 2)
La música tradicional valenciana, protagonista a la inauguració de “Ontinyent Medieval” - (foto 3)

La música tradicional valenciana era aquest divendres la gran novetat en l’acte inaugural “d’Ontinyent Medieval”, el mercat medieval organitzat per l’Ajuntament de la ciutat coincidint amb la celebració del “Mig Any Fester" de Moros i Cristians que organitza la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Amb una elevada afluència de públic, la cercavila inaugural s’iniciava a les 19:30 hores precisament amb cant d’albades de la mà del grup “Va de Cant” a les portes de l’Ajuntament, per donar peu al recorregut per part de la comitiva amb l’alcalde Jorge Rodríguez, la regidora de Festes Àngels Muñoz, la corporació municipal i la Junta de la Societat de Festers encapçalada pel seu president, Ricardo Calabuig, que es desplaçava fins la Plaça de Baix acompanyada per la colla de xirimiters i tabaleters El Regall i el Grup de Danses d’Ontinyent. Als peus de l’accés al Museu Fester, hi havia un nou cant d’albades, per donar pas al pregó que feia des del balcó de l’edifici de la Societat de Festers el fester de la comparsa Moros Marinos Màximo Pérez.

A la seua intervenció, Pérez, conegut per la seua extensa trajectòria al comerç local i a la seua comparsa, barrejava tres elements principals com el comerç, la festa i la Plaça de Baix, abordant l’evolució d’estos tres aspectes.  L’Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Festes, Àngels Muñoz, animaven a la ciutadania d’Ontinyent, La Vall d’Albaida i les comarques veïnes a gaudir de tots els atractius d’aquesta edició del mercat. Després del pregó, tenia lloc una nova cercavila amb cant d’estil valencià novament de la mà del grup “Va de cant”.

Pel que fa a les activitats i espectacles durant el cap de setmana, dissabte 22 de febrer s’iniciarà amb una cercavila del Grup de Danses d’Ontinyent i una acollida de dolçaines i tabals. Al llarg del dia es podrà gaudir d’espectacles de circ, música medieval i una “Nit de Foc” a la Plaça Major. Diumenge, la festa continuarà amb cercaviles, espectacles d’equilibris i una gran desfilada de comiat.

“Ontinyent Medieval” inclou entre els seus atractius una zona dedicada a oficis antics amb demostracions en directe de tècniques tradicionals de fusteria, forja, ceràmica i teixit; un sóc àrab; un racó infantil amb jocs; exhibicions de tir amb arc; així com espais gastronòmics amb menjars com carns a la brasa, coques artesanals, dolços tradicionals i hidromel, tot envoltant d’una decoració ambientada en l’edat mitjana. A més a més, les persones visitants podran participar a un concurs fotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca.

Pujar