4 de desembre de 2020 4/12/20

Iberdrola i Orihuela reforcen la seua aposta per la mobilitat sostenible

Iberdrola i Orihuela reforcen la seua aposta per la mobilitat sostenible - (foto 1)

  Iberdrola ha posat en marxa un nou punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Orihuela, situat al carrer Bisbe Victorio Oliver, al costat del centre comercial Ociopía. A més, la companyia ha anunciat que en les pròximes setmanes entraran en servei altres dues estacions de càrrega ràpida en la zona de la Zenia.

  Aquestes noves infraestructures estan compostes per carregadors ràpids dobles, de 50 quilowatts (kW), disponibles durant les 24 hores del dia i permetran la càrrega de fins a sis vehicles de manera simultània. Els usuaris d'aquests punts recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d'origen (GdOs).

  L'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, ha visitat el punt de recàrrega situat al costat de Ociopía acompanyat pel delegat Comercial d'Iberdrola en la C. Valenciana, Joaquín Longares, i pel delegat Institucional, Ibán Molina, els qui han tingut ocasió d'explicar-li el funcionament de la instal·lació durant la visita de presentació i posada en marxa organitzada aquest matí.

  Aquestes noves instal·lacions se sumen a les que el consistori, com a mostra del seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat, ha posat en marxa amb la col·laboració d'Iberdrola. Es tracta de set punts de recàrrega dobles, de 22 kW, situats en les zones de Desamparados, L'Apareguda, La Murada, Platja Flamenca, Sant Bartolomé, Torremendo i en la mateixa Orihuela, que són gestionats a través de l'App de Recàrrega Pública Iberdrola, igual que altres cinc punts de 7,4 kW instal·lats per l'Ajuntament.

  Aquesta aplicació és l'única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d'Iberdrola, com els d'altres operadors. Des de l'App, es *geolocaliza el carregador, es comprova la seua operativitat en temps real i, en aquest cas, es pot reservar i pagar des del mòbil.

  Iberdrola trepitja l'accelerador de la mobilitat elèctrica

  Iberdrola continua apostant per l'electrificació del transport en la seua estratègia de transició cap a una economia descarbonizada, com a palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació, així com per a la recuperació verda en el món postCOVID.

  Al març, la companyia va decidir reforçar el seu pla de mobilitat sostenible, destinant més inversions -un total de 150 milions d'euros- a intensificar el desplegament de punts de recàrrega de vehicle elèctric.

  La iniciativa preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega per a vehicle elèctric, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, en ciutats i en les principals autovies en els pròxims cinc anys. L'aposta pel desplegament d'estacions de càrrega ràpida es concretarà en la instal·lació d'estacions ultres ràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súper ràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres.

  Pujar