elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Alex Esteve
El Raconet Blau - RSS

18 de octubre, día grande del valencianismo cultural

    Ya hem celebrat la festivitat del Dia gran de la Pàtria Valenciana, el 9 d´Octubre. Resultà ser una jornada molt valencianista. I m´alegrà vore la cantitat tan gran de valencians que pel matí anàrem a acompanyar a la Real Senyera de tots els valencians. Un ambient de germanor, enteniment i colaboració entre les entitats valencianistes predominà durant tota la provessó cívica.

    El Poble Valencià, en la seua immensa majoria, torna a estar al costat de la seua Real Senyera, arropant-la i seguint-la. Mostrant respecte i reconeiximent puix és la bandera que representa a Alacant, Castelló i Valéncia.

    Este respecte i este reconeiximent el trobàrem a faltar este mateix 9 d´Octubre, quan vàrem vore que el nou Rei d´Espanya Felip VI passà novament de vindre a Valéncia a arreplegar el guardó que otorga tots els anys la Generalitat Valenciana i que enguany, no entenc molt be el per qué, se li havia donat a la seua persona.
    Ya ignorà en el seu discurs de proclamació la cultura i llengua valencianes. Ya ignorà les cartes que les entitats valencianistes li enviàrem exigint respecte pel fet diferencial valencià. A la PLV nos contestaren diguent que el rei sentix profunt respecte per les diferents llengües regionals espanyoles. Ya ho comprovàrem de primera mà en la llengua valenciana, clar…

    És necessari que les nostres autoritats deixen de fer tanta “peloteria” a la Casa Real. Puix despuix passa lo que passa, nos fan el buit i rebem sempre menyspreus.

    I ara que ha passat el 9 d´Octubre, el valencianisme cultural i cívic tenim en l´horisó la que pot ser una atra de les dates històriques i que més recordarem durant molt de temps, estic parlant del dissabte 18 d´Octubre. En esta data celebrarem la II Fira d´Entitats Valencianistes en l´explanada exterior de la Plaça de Bous de Valéncia.

    Més de 30 entitats culturals, institucions i empreses confirmades. Activitats culturals, Cant d´Estil, informació, merchandising valencianiste, productes de la terra, activitats per als més menuts… tot en un ambient de germanor, colaboració i molta valenciania.
    Les entitats i institucions valencianes més importants estaran presents, esta és l´image i el camí a seguir.

    Valéncia ha sigut, és i serà sempre la protagonista, i avançant junts hem de defendre-la sempre. I més sabent que l´arribada del tripartit o quatripartit dins de 7 mesos farà girar completament la tortilla i les senyes d´identitat valencianes que nos queden poden perillar. Ya hem perdut per desgràcia la llengua valenciana patint com patim una AVL que ha acabat per soterrar l´idioma valencià, en el beneplàcit i vist i bo dels nostres actuals governants.

    És hora de dir ben alt, valencians, que estem ací. Que el valencianisme cultural continuem el nostre camí i cada volta som més forts. Per això vos convidem a que nos acompanyeu este dissabte 18 d´Octubre i vos acosteu a la Plaça de Bous de Valéncia des de les 11 h. del matí fins les 20 h. de la vesprada, puix ahí estarà el valencianisme fent gran lo nostre, en orgull i en total llealtat per les senyes d´identitat del poble valencià.

    El dissabte 18 d´Octubre és i serà el principi d´un llarc camí d´enteniment i prosperitat per al nostre moviment cívic. Un dia gran per al valencianisme cultural, un atre Dia gran per al Regne de Valéncia. Vos esperem amics.

    Alex Esteve. President de la Plataforma Valencianista PLV.

    18 DE OCTUBRE: DIA GRANDE DEL VALENCIANISMO CULTURAL

    Ya hemos celebrado la festividad del Día grande de la Patria Valenciana, el 9 de Octubre. Resultó ser una jornada muy valencianista. Y me alegró ver la cantidad tan grande de valencianos que por la mañana fuimos a acompañar a la Real Señera de todos los valencianos. Un ambiente de hermandad, entendimiento y colaboración entre las entidades valencianistas predominó durante toda la procesión cívica.

    El Pueblo Valenciano, en su inmensa mayoría, vuelve a estar al lado de su Real Señera, arropándola y siguiéndola. Mostrando respeto y reconocimiento pues es la bandera que representa a Alicante, Castellón y Valencia.

    Este respeto y este reconocimiento lo encontramos a faltar este mismo 9 de Octubre, cuando vimos que el nuevo Rey de España Felipe VI pasó nuevamente de venir a Valencia a recoger el galardón que otorga todos los años la Generalitat Valenciana y que este año, no entiendo muy bien por qué, se le había dado a su persona.

    Ya ignoró en su discurso de proclamación la cultura y lengua valencianas. Ya ignoró las cartas que las entidades valencianistas le enviamos exigiendo respeto por el hecho diferencial valenciano. A la PLV nos contestaron diciendo que el rey siente profundo respeto per las diferentes lenguas regionales españolas. Ya lo comprobamos de primera mano con la lengua valenciana, claro…

    Es necesario que nuestras autoridades dejen de hacer tanta “pelotería” a la Casa Real. Pues después pasa lo que pasa, nos hacen el vacío y recibimos siempre menosprecios.

    Y ahora que ha pasado el 9 de Octubre, el valencianismo cultural y cívico tenemos en el horizonte la que puede ser otra de las fechas históricas y que más recordaremos durante mucho tiempo, estoy hablando del sábado 18 de Octubre. En esta fecha celebraremos la II Feria de Entidades Valencianistas en la explanada exterior de la Plaza de Toros de Valencia.

    Más de 30 entidades culturales, instituciones y empresas confirmadas. Actividades culturales, “Cant d´Estil”, información, merchandising valencianista, productos de la tierra, actividades para los más pequeños… todo en un ambiente de hermandad, colaboración y mucha valencianía.
    Las entidades e instituciones valencianas más importantes estarán presentes, esta es la imagen y el camino a seguir.

    Valencia ha sido, es y será siempre la protagonista y avanzando juntos hemos de defenderla siempre. Y más sabiendo que la llegada del tripartito o cuatripartito dentro de 7 meses hará girar completamente la tortilla y las señas de identidad valencianas que nos quedan pueden peligrar. Ya hemos perdido por desgracia la lengua valenciana padeciendo como padecemos una AVL que ha acabado por soterrar el idioma valenciano, con el beneplácito y visto bueno de nuestros actuales gobernantes.

    Es hora de decir bien alto, valencianos, que estamos aquí. Que el valencianismo cultural continuamos nuestro camino y cada vez somos más fuertes. Por eso os invitamos a que nos acompañéis este sábado 18 de Octubre y os acerquéis a la Plaza de Toros de Valencia, desde las 11 h. de la mañana hasta las 20 h. de la tarde, pues ahí estará el valencianismo haciendo grande lo nuestro, con orgullo y con total lealtad por las señas de identidad del pueblo valenciano.

    El sábado 18 de Octubre es y será el principio de un largo camino de entendimiento y prosperidad para nuestro movimiento cívico. Un día grande para el valencianismo cultural, otro Día grande para el Reino de Valencia. Os esperamos amigos.

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    comentari 1 comentari
    Vicent Bosch i Paús
    Vicent Bosch i Paús
    15/10/2014 01:10
    Sols pinta València.

    Sols pinten els apitxats, la resta no existeixen. Lloat siga Déu!

    Pujar