elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Josep Canós
Fent saó - RSS

No et tires tantes flors caputxeta, que ve el llop

    Des de BLOC- Compromís ens agradaria retractar-nos de les suposades acusacions que els socialistes critiquen, però per desgràcia no podem, la realitat és molt diferent a la que el PSOE planteja, respecte de l'auditoria.

    L'auditoria detecta una mancança de documentació en diferents punts urbanístics i actes administratius, això fa que no puguen donar una clara opinió jurídica. L'excusa dels socialistes davant d'aquesta falta és que, l'auditor no ha buscat correctament i que el BLOC- Compromís tindria que buscar també.

    Explicarem aquest detall perquè a la població ho tinguen clar:

    1. Contractem un servei d'auditoria per fer un retrat de l'estat de l'Ajuntament de Moncofa. L'auditoria ens costaran 30.000 €, aproximadament.
    2. El mecanisme per obtindre la informació per realitzar l'auditoria passa per fer una sol-licitut a l'Alcaldia, perquè és ella la que pot dir que documentació s'entrega i quina no.
    3. L'auditor manifesta a l'Alcaldia, reiteradament, per escrit que existeix una falta de documentació i que sol.licita que ho entrege. És a dir que, l'Alcaldia és l'òrgan competent per autoritzar i buscar la documentació que necessite l'auditoria i no els regidors.
    4. Per altra part, BLOC-Compromís durant aquest 2 anys a reiterat que se li entregue tota la documentació necessària a l'auditor per poder saber la veritat de l'estat del nostre Ajuntament i no per fer cap "caza de brujas", els veïns de Moncofa tenen el dret de saber la veritat.
    5. Al final, després de 2 anys, l'auditoria afirma que existeix una falta de documentació necessària per donar una opinió jurídica ens diferents punts del text.

    El cert és que, el PSOE viu una realitat paral.lela sobre el resultat de l'auditoria, per què l'auditor expressa una falta de documentació i actes administratius urbanístics que són incorrectes durant tot el text definitiu entregat. No entenem perquè hem de retractar-nos quan tenim raó i així ho demostra una auditoria que serà pública per a tots els veïns del municipi.L'excusa del PSOE és que l'auditor no és professional i que no a buscat res?

    Un altre factor de la realitat paral.lela que viu el PSOE de Moncofa, és que encara es pensen que són socialistes. Uns socialistes que menteixen dient que han mantingut el IBI quan ells volien pujar-lo i sino fós per una moció presentada pel BLOC per baixar l'IBI, els ciutadans pagarien més.

    Una altra prova de l'absència del socialisme en Moncofa és la revisió dels preus de l'aigua. Aquest any el socialistes volen tornar a pujar la quota que paguem de l'aigua per encobrir tot el despilfarro que va fer l'antiga legislatura de uns 6.500.000 €. En aquest cas, BLOC- Compromís després de reiterar varies vegades que haurien de revisar el contracte i adaptar-lo a la situació econòmica dels veïns de Moncofa, el PSOE no ha fet res perquè l'antiga legislatura va nugar un contracte on permetia pujar la tarifa durant 25 anys a canvi de 6.500.000 € per pagar la mala gestió del PSOE,per això el BLOC va votar en contra d'aquesta pujada d'aigua.

    Tot el que diem ho podem dir en la boca gran perquè esta documentat en actes, convenis, instàncies que tots els veïns poden consultar.

    Per altra banda, el PP també ens acusa de retardar l'auditoria i no entregar els documents.Qui va presentar la moció de l'auditoria per què es fera pública a tot el poble?Qui a pres mesures per què l'auditoria isca? NOSALTRES.

    El PP esta més pendents de canviar comes per punts i de retardar l'auditoria que de fer el seu treball, que és fer oposició, així ho van demostrar durant la segona comissió que no van obrir ni la boca només per a dir que se retardara encara més l'auditoria i canviar una coma mal ficada. El que sospitem és que el PPSOE estan més units del que sembla.

    El BLOC- Compromís no hem tingut por mai de cap partit majoritari i així ho hem demostrat amb el nostre vot lliure, sabem que som un partit minoritari però amb les coses clares i amb ganes de saber la veritat.

    Hem assolit grans responsabilitats i no ens a tremolat el pols a l'hora de dir el que pengem, votant a favor dels pressupostos més austers de fa 16 anys, hem aprovat un préstec de 2.363.000 € per acabar la depuradora, hem aconseguit un plenari al mes, hem presentat mocions perquè la oposició tinguera més documentació econòmica, hem obligat a exposar les llistes dels treballadors contractats per l'Ajuntament, hem contractat una auditoria que la tenim davant ara mateix i un llarg etc. Tot això amb un clar objectiu: convertir el consistori en una casa de vidre transparent perquè tots els veïns de Moncofa sàpiguen la veritat.

    Els nacionalistes ens hem plantat perquè creiem que existisc la possibilitat que dins de l'Ajuntament de Moncofa les coses no estan clares, no atendrem a cap pressió, encara que ens insulten, siga del PP o del PSOE, només creurem les proves que tinga'm per escrit i sobretot volem saber la veritat. Però el que podem afirmar és que el PSOE viu una realitat paral·lela adaptada a uns interessos partidistes, on el socialisme esta absent i el PP esta més pendent d'aconseguir una cadira que d'ajudar al poble.

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    Pujar