elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Josep Canós
Fent saó - RSS

El jove, ferramenta de futur

    Moncofa està en el mes de juliol encarant l'estiu, els turistes han arribat i l’economia del nostre poble torna a reflotar, almenys durant aquests mesos tan necessaris.

    Durant aquesta època, els xiquets són els més afavorits i ara mateix estan disfrutant de les activitats i excursions que ofereix l’Escola d’Estiu; van començar amb el concert de la banda jove SUM Santa Cecília i van continuar amb tallers de diversitat cultural, medi ambient, esports, visites a l’ajuntament, jocs tradicionals i un llarg etc. El que més agrada és el bany, on els nostres xiquets han gaudit de les activitats aquàtiques que van muntar els monitors.

    Els nostres xiquets van estar encantats amb l’activitat de danses tradicionals que va oferir l’Associació de Danses Tradicionals Biniesma de Moncofa, on van poder aprendre els balls típics de la nostra terra i fer un viatge al passat amb els vestits que van presentar les membres de l’associació.

    Una altra activitat molt profitosa va vindre de la mà de la Policia Local que va fomentar la seguretat vial mitjançant una excursió amb bicicleta per tot el municipi i d’un circuit dins de l’escola que recreava situacions reals de seguretat vial. La guinda la van ficar les guarderies Walt Disney i Blancanieves quan van arribar amb els més menuts del nostre poble amb els seus tricicles. Van donar una gran alegria a l’activitat.

    És temps de sol i platja, però no hem d’oblidar el conte de la formiga i la cigala. La cigala durant aquests mesos d’estiu es tira a l’ombreta i es dedica a delectar-se en la fresqueta que córrer sota un sol imponent. Però la formiga comença la seua jornada laboral de sol a sol. La formiga es dedica a recollir els aliments de cara l’hivern que serà dur i fred, mentres veu com la cigala disfruta d’una sort que no durarà massa.

    Ara nosaltres hem de ser formigues i preparar-nos per a un hivern on les coses es posen dures, el sol s’amaga i tornem a la realitat.

    Des de la Regidoria de Joventut estem preparant l’any per poder oferir una alternativa séria i adequada a tots els joves del poble.

    El nostre objectiu és aconseguir fomentar l'associacionisme juvenil, dotant d’un espai adequat per al correcte desenvolupament de les diferents activitats que plantejarem durant tot l’any.

    Nosaltres volem potenciar el corporativisme entre les diferents associacions juvenils del nostre poble per crear una xarxa que intervinguen en tots els nivells socials del nostre municipi. Volem dotar els nostres joves de ferramentes que els ajuden a entendre el respecte pel seu poble, el respecte per si mateixos i el respecte per la seua societat.

    El corporativisme l’entenem com la unió de tot el nostre poble per poder opinar i participar en la creació de les bases d’una nova manera de fer, una nova manera de pensar i una nova política, on la democràcia participativa siga el principal objectiu de la nostra societat Per començar aquest projecte és important educar els nostres joves en la solidaritat i no en la competitivitat; és a dir, que els nostres joves es comprometen amb el municipi ajudant i no competint entre ells, perquè la competitivitat crea divisions i separatismes que no són profitos per al nostre poble.

    El BLOC donarà suport a la nostra joventut per poder introduir una altra visió diferent al consumisme agressiu i a l’adquisició desmesurada de conceptes materials inútils que fan que els nostres joves aprenguen valors equivocats. Volem fomentar la solidaritat, la igualtat i la capacitat de decisió dels nostres adolescents perquè ells són els que poden trauren’s de la situación actual en què vivim.

    La unió i la visió que el BLOC té de cara al nostre poble és un compromís nacional amb tota la población valenciana, en especial a la població de Moncofa. Un compromís que busca ajudar els moncofins i moncofines amb el respecte pel que és seu i els pertany. Hem d’ajudar-nos a créixer tots junts i ser solidaris els uns amb els altres perquè per separat l’única resposta que trobarem és l’individualisme solitari. Hem de recuperar el nostre poble i els que millor poden fer-ho i més espenta tenen són els nostres joves i per ací hem de començar.

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    comentari 1 comentari
    Fartet
    Fartet
    21/07/2011 08:07
    Animem al joves, pero no digam tonteries.

    "una altra visió diferent al consumisme agressiu i a l’adquisició desmesurada de conceptes materials inútils que fan que els nostres joves aprenguen valors equivocats", aquesta frase fa referencia al vostre sou no?. "Hem d’ajudar-nos a créixer tots junts i ser solidaris els uns amb els altres" i aquesta segur fa referencia a que el poble hem de ser solidaris amb tots els concejals i no dir res dels sous que vos haveu ficat per a creixer vosaltres, perque al poble no crec que el feu creixer tenint que pagar més d'un milió de € durant estos 4 anys als 7 concejals i la ajudanta! Be a no ser que comenceu a no fer res, ninguna infrastructura, "ahorrant" amb els socorristes que de ahorro no te res, etc.. ANEM ARRErE, com els carrancs! Pero el que conta es que el vostre bolsillo vaja avant eh!!

    Pujar