20 d’octubre de 2019 20/10/19
Per Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

Orgullós de ser d’on sóc

  Hui, 9 d’octubre, és el dia de cridar ben fort que en Onda som i ens sentim valencians.

  Hui, 9 d’octubre, és el dia de recordar que estem molt orgullosos del que som. Que ens sentim orgullosos de la nostra gent, de la nostra terra, de la nostra llengua, de les nostres costums, de la nostra cultura, de la nostra història i de tot allò que ho representa.

  Hui, 9 d’octubre és el dia dels que sentim el nostre territori, el nostre himne, la nostra senyera.

  Hui, 9 d’octubre, és el dia de la Comunitat Valenciana.

  És un dia de festa i de reivindicació. De reivindicació del que som, sense permetre ingerències de ningú sobre el nostre territori. I de reivindicació del que volem, reclamant una financiació més justa a Madrid per a la nostra Comunitat.

  Hui, 9 d’octubre, celebrem el naiximent com a poble dels valencians, ara fa 775 anys.

  Hui, 9 d’octubre, recordem que el Poble Valencià, històricament organitzat com a Regne de València, es constituïx en Comunitat Autònoma. I que ho fa dins de la unitat de la nació espanyola, com a expressió de la nostra identitat diferenciada, com a nacionalitat històrica.

  Hui, 9 d’octubre, vull recordar que els ciutadans d'este territori sempre ens hem sentit tan valencians com espanyols

  Això sí, hui, 9 d’octubre també és el dia per a continuar treballant per a tindre eixes infraestructures necessàries que garantisquen el nostre futur econòmic i vertebren el nostre territori, com el Corredor Mediterrani.

  Hui, 9 d’octubre també és dia de demanar el respecte a les nostres senyes d'identitat. No permetrem ingerències externes, ni intents d'apropiació del territori, ni negació de la llengua per altres territoris.

  Som valencians per damunt de tot. Ho sentim i ho reafirmem en el nostre treball. Dia a dia. Però hui té un sentit especial, per què hui, 9 d’octubre, és el nostre dia.

  ocultar
  Orgullós de ser d’on sóc
  Pujar