27 de setembre de 2020 27/9/20
Per Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

En la línia del nou Rei

  Els espanyols tenim des de hui un nou rei, Felip VI. El nou Rei, en el seu discurs als espanyols, ha afirmat que la gent de la seua generació aspira a “revitalitzar” les institucions del país. I quan l’he escoltada, m’he sentit molt identificat.

  Des de què vaig arribar a l’alcaldia d’Onda, ho he intentat fer. He intentat revitalitzar l’ajuntament i la figura de l’ alcalde amb accions de transparència, com la publicació al meu blog de la meua nòmina, com la publicació a la web de l’ajuntament del sou de tots els polítics, com la reducció del sou de tots els càrrecs públics —jo el primer—, o com l’eliminació partides que es destinaven als partits polítics del poble, o com l’eliminació de les places de pàrking de l’ajuntament per a l’equip de govern…. i així un llarg etcètera. Privilegis que els anteriors alcaldes havien anat consolidant per a ells i per als seus i que els allunyaven al dur dia a dia de la gent del nostre poble.

  Per això, quan he escoltar dir al nou Rei d’Espanya parlar de la necessitat de què la gent de la nostra generació ha d’aspirar a revitalitzar les institucions del país, m’he sentit molt identificat.

  Jo ho vaig fer des del primer dia que vaig arribar a l’alcaldia. Em vaig baixar el sou en 12.000 euros/any respecte al meu antecessor, Juan Miguel Salvador, i en 16.000 respecte de Enrique Navarro.

  Com diu Felip VI l’exemplaritat ha de presidir la vida pública. I estic totalment d’acord. No podia ser que els veïns d’Onda estigueren patint la crisi més dura de la democràcia i el sou dels alcaldes socialistes del poble foren un tema tabú, per què no volien que els onders sapigueren el que cobren. De fet, hui encara no ho han fet públic.

  La Monarquia constitucional ha portat la democràcia a Espanya i sempre li hem d’estar agraïts al Rei Joan Carles que així ho fera. Però la democràcia, com la vida pública municipal, segueix tenint més reptes. Són els reptes d’un nou temps, com ha dit hui Felip VI. Reptes que a Onda ja hem afrontat i que, pel bé de la monarquia, hauria d’afrontar ara el nou Rei.

  Transparència i austeritat

  Adaptar les despeses de la institució a la realitat del país, com vam fer a l’ajuntament d’Onda rebaixant el sou de tots els polítics, el primer l’alcalde, i eliminant partides econòmiques dels partits.

  Donar-li més transparència a la institució, com hem fet a Onda, publicant la nòmina de l’alcalde i el sou de tots els polítics.

  O posant en marxa accions polítiques de bon govern, com vam fer quant vaig arribar a l’alcaldia i vaig suprimir el dret que fins ara tenia l’equip de govern d’utilitzar el pàrquing de l’ajuntament i de fer-ho, a més, des de l’exclusivitat.

  Són privilegis que no haurien d’haver existit mai i que ens van obligar a revitalitzar la institució de l’ajuntament, com ara ha explicat el Rei que vol fer amb la monarquia.

  Felip VI té el suport majoritari dels espanyols. Si renova la Monarquia per adaptar-la a un nou temps, com ha dit hui, encara es guanyarà més l’estima dels ciutadans.

  Visca Felip VI

  Visca el Rei d’Espanya

  Pujar