21 de setembre de 2020 21/9/20
Per Josep Canós
Fent saó - RSS

En clau de futur, en clau jove i en clau de poble

  Enguany la regidoria de joventut no farà tallers en el casal jove! Si, estimat poble després de moltes voltes al cap hem decidit no fer cap taller.

  Hem arribat a aquesta decisió perquè creiem que volem trencar amb la rutina de la idea del "ho fem perquè sempre s'ha fet", volem innovar i atacar l'arrel del problema del nostres joves en el municipi. I el problema és que no hi ha cap xarxa d'associacionisme juvenil en Moncofa.

  Els nostres joves quan acaben totes les activitats educatives i extraescolars es troben que han de passar el seu temps lliure asseguts en un parc o pensant en quina “malesa” poden fer. Hem de canviar aquesta situació i tots aquells joves que tenen inquietuts podran tindre un espais jove on comparir-les. Pel moment, s’ha creat un fòrum d’opinió a les xarxes socials del casal jove i animem a que participeu activament.

  El BLOC vol arriscar i no prepara tallers que serveixen per tindre un pegat per dir que s'ha fet "algo" sinó la nostra idea fonamental és una política integral de joventut, que vol crear una xarxa d'associacions juvenils, que fomente el respecte i els valors educatius, culturals i socials que necessiten els nostres joves per crear una societat millor.

  En poques paraules, el BLOC vol reunir a tots els joves possibles perquè siguen participes de la construcció de Moncofa, mitjançant l'unió de grups de xics i xiques amb els mateixos interessos i preocupacions sobre qualsevol matèria i dotar-los de recursos físics i psíquics per poder desenvolupar-se com a individus socials.

  Volem crear espais i agrupacions lliures de factors de risc, que són els catalitzadors dels problemes que poden tindre els nostres adolescents, i donar eines per combatre situacions dificultoses que poden tindre els nostres fills i filles per exemple, quina carrera triar, com enfocar les relacions interpersonals, com resoldre conflictes generats per les pressions de grup, campanyes informatives, etc.

  Com hem dit al principi, un projecte a llarg termini per convertir als nostres joves en adults forts i ben preparats, coherents i responsables. És una aposta arriscada, perquè sabem que ara mateix ens trobem davant d'una generació ‘nini’. Una generació adormida que s'ha de despertar perquè és tranforme en aquella nació secreta que corre pels carrers dels pobles i ciutats construint noves idees i pensaments.

  El BLOC continua amb la seua política de projecte a llarg termini, programes que puguen durar més d'una legislatura i que pensen en clau de poble, oblidant les sigles que retallen el pensament social. Clar que hem de descartar els projectes roïns, mantindre els bons i crear de nous, però sempre pensant en un objectiu que contruixca les bases d'una societat forta i estable. No podem quedar-nos pensant en només quatre anys, sino deixar la situació millor de la que ens hem trobat perquè qui vinga darrere puga continuar sense tindre que mirar al passat i poder avançar cap al futur. Aquesta és la nostra política.

  Per altra banda i com hem dit en diferents cròniques desde serveis socials, no donem caritat, però si que farem tot el que puguem per poder solventar aquests temps tan difícils que colpegen a la nostra gent, perquè el més important és el nostre poble.

  El BLOC anima al nostre poble a pensar en clau de futur i plantejar que hi ha esperança mentre els polítics actuals siguem responsables. El BLOC pensa en clau de futur, en clau jove i en clau de poble. I tu ?

   2 comentaris
  Regaor!!
  Regaor!!
  01/09/2011 09:09
  Bona saó

  Ara te contestara pegant totes les voltes que facen falta pa que no t'enrrecordes ni de la pregunta!!! No m'agrada este chic, es molt fals, sonriseta per açi i per alla pero claritat poca. La saó ell ja la te ben feteta pa cuatre anys!!

  Pujar