elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La victòria judicial davant el Ministeri d’Indústria permet ingressar 273.000 euros

La victòria judicial davant el Ministeri d’Indústria permet ingressar 273.000 euros

  Una victòria judicial amb un impacte econòmic superior als 600.000 euros. L'Ajuntament d'Ontinyent ingressarà enguany 273.000 euros en concepte de venda d'energia elèctrica, i evita pagar altres 350.000 per tornar una sèrie de primes rebudes, després que el consistori ontinyentí haja guanyat al Ministeri d'Indústria i Energia els processos judicials pendents per la instal·lació de plaques solars fotovoltàiques a 4 col·legis de la ciutat.

  El regidor d'Hisenda, Joan Sanchis, destacava que "la victòria judicial demostra que des del Govern d'Ontinyent ens vam proposar defensar els interessos de la ciutat davant la injusta decisió del ministeri d'Indústria de no inscriure'ns en el registre estatal, quan l'ajuntament va actuar de manera correcta", manifestava.

  L'origen dels litigis es remunta a 2011, quan l'Ajuntament va instal·lar per un sistema de lloguer a 15 anys una sèrie de plaques solars fotovoltàiques en 4 col·legis públics de la ciutat. Quatre anys després, el Ministeri d'Indústria va privar a estes instal·lacions de rebre ajudes i va advertir que les plaques d'Ontinyent havien estat registrades per la Generalitat Valenciana (governada aleshores pel Partit Popular) amb retard sobre la data límit, tot i que l'Ajuntament les havia presentat en temps i forma.

  El Govern d'Ontinyent va decidir portar el cas als tribunals, obrint-se dos processos per cadascuna de les 4 instal·lacions solars: una relativa a la correcta inscripció al pertinent registre estatal de centrals solars fotovoltàiques, amb conseqüències sobre els ingressos per venda d'energia, i altra sobre l'obligació de tornar o no les primes rebudes per l'Ajuntament al període 2011-2015. El Tribunal Superior de Justícia donava la raó a l'Ajuntament pel que fa a la inscripció, però en primera instància determinava que s'havia de tornar les primes, però l'Ajuntament va portar el cas davant l'Audiència Nacional, que finalment donava la raó al consistori.

  Així les coses, en l'any que ara comença l'Ajuntament podrà ingressar 273.000 euros per la venda d'energia de les centrals solars dels anys 2016, 2017 i 2018,i evita tornar les referides primes del període 2011-2015, que suposen aproximadament 350.000 més. A més a més, l'Ajuntament podrà seguir ingressant als anys posteriors al voltant de 100.000 euros anuals per venda d'energia.

  Pujar