21 de gener de 2020 21/1/20

La Vall d'Albaida presenta els seus projectes municipals del Pla de Competitivitat Turística

La Vall d'Albaida presenta els seus projectes municipals del Pla de Competitivitat Turística - (foto 1)

  El passat dimecres 23 de maig la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida va presentar als municipis les actuacions estratègiques que se estan desenvolupant en el Plan de Competitividad Turística, en la que participen de forma paritària l'ens mancomunat, la Generalitat Valenciana, instrumentada por la Agència Valenciana del Turisme i la Diputació Provincial de Valencia, a través del seu Patronat Provincial de Turisme.

  En la reunió, que va comptar amb una alta participació d'alcaldes i tècnic municipals, es van abordar tres projectes el desenvolupament dels quals i funcionament requereixen l'acció i col·laboració dels Ajuntaments de la comarca.

  Vicent Gomar, President de la Mancomunitat i de la Comissió de Seguiment del Pla de Competitivitat Turística de la Vall d'Albaida, considera que "les actuacions que s'estan portant a terme en el marc del Pla, totes elles plantejades amb un enfocament territorial i d'innovació, van a permetre millorar la posició competitiva de la Vall d'Albaida al mercat turístic, la qual cosa és una bona notícia pels 34 pobles que la integren. L'ampliació de l'oferta turística comarcal, a la qual anem incorporant nous productes turístics com el cicloturisme i l'industrial que atrauran nous segments de mercat, unida al desenvolupament d'eines tecnològiques com el Planificador turístic o la creació d'una xarxa comarcal wifi d'ús turístic, reportaran nous serveis als turistes que visitin la comarca".

  Una de les actuacions en la qual s'està treballant des del Pla és la creació d'una xarxa de zones wifi en llocs d'afluència turística de la comarca. Els criteris de ubicació dels punts d'accés, l'enfocament, abast i posterior gestió d'aquesta xarxa va ser un dels temes tractats en la reunió. Els Ajuntaments disposen ara de quinze dies, fins al 6 de juny, per portar a la Mancomunitat la seua proposta d'ubicació de punts wifi en els seus municipis.

  Un altre tema de summe interès és la posta en marxa del planificador turístic de la Vall d'Albaida. les dos empreses responsables del seu desenvolupament, Gestiweb Integración de Soluciones Web SL i Proselección, S.L. van presentar la versió final d'aquesta innovadora eina tecnològica de open data, la potencialitat de la qual depèn de la gestió de la informació que entre tots els Ajuntaments els fem d'ella. El proper 30 de maig de 9 a 11h en la Mancomunitat s'ha programat un taller formatiu que permetrà als tècnics municipals aprendre a utilitzar-la.

  La tercera actuació que es va presentar als Ajuntaments és el Programa d'impuls al turisme experiencial que des de fa uns mesos s'està treballant de la mà de Coeval, que té com a objectiu la creació d'una oferta de turisme experiencial en la modalitat d' "indústries vives" que permet al visitant conèixer, aprendre i experimentar de la mà dels productors locals el procés de producció d'una gran varietat de productes creats a la nostra comarca, a través de visites amb encant als espais de producció i participació en tallers i cursos impartits per artesans i productors.

  Vint-i-cinc empreses de la comarca s'han adherit ja al programa, en el qual van a rebre formació turística i una assistència tècnica per al disseny d'experiències turístiques vinculades al seu espai productiu o fora d'ell.

  ocultar
  La Vall d'Albaida presenta els seus projectes municipals del Pla de Competitivitat Turística
  Pujar