elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El bus urbà gratuït d’Ontinyent incrementa els desplaçaments al cementeri en Tots Sants davant l’augment de la demanda

El bus urbà gratuït d’Ontinyent incrementa els desplaçaments al cementeri en Tots Sants davant l’augment de la demanda
  • La regidoria de Transports disposa un calendari amb 92 desplaçaments extraordinaris del 24 d’octubre al 2 de novembre, front als 50 de l’any anterior

La regidoria de Transports de l’Ajuntament d’Ontinyent ha respost a les bones xifres d’utilització del servei de bus urbà gratuït amb un nou augment dels serveis a la ciutadania. Si fa unes setmanes s’anunciava una ampliació dels horaris del servei ordinari, ara s’ha incrementat notablement el calendari de desplaçaments extraordinaris al cementeri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

La regidora de l’àrea, Inma Ibáñez, explicava que “comptem amb els vehicles adequats, els conductors necessaris i el més important, la gent està utilitzant cada volta més el transport públic gratuït i universal posat en marxa de manera pionera el 1 de gener de 2020 a Ontinyent. Així que el que correspon ara es atendre a eixe augment de la demanda amb més serveis”, explicava.

Cal recordar que el bus urbà gratuït d’Ontinyent ha ampliat horaris aquest mes d’octubre després de superar una mitjana de 12.700 usos mensuals al que portem d’any (114.650 de gener a setembre). El servei, que rondava els 30.000 usuaris anuals de mitjana als anys anteriors a l’entrada en vigor de la seua gratuïtat el 1 de gener de 2020, té les millors xifres mensuals des que hi ha registres al transport públic ontinyentí, i preveu superar els 150.000 usuaris anuals quan acabe 2022.

Amb l’ampliació dels horaris per a Tots Sants, entre el 24 d’octubre i el 1 de novembre hi haurà 10 autobusos diaris entre el centre urbà i el cementeri (5 d’anada i 5 de tornada), amb eixida a les 10:00, 11:00, 12.00, 16:00 i 17:00 hores; i tornada a les 10:50, 11.50, 13:00, 16:50 i 18:00 hores. A més a més, dimecres 2 de novembre hi haurà un bus d’anada a les 16:30 i altre de tornada després de la missa que es farà al Camp Sant.

Inma Ibáñez explicava que amb esta ampla oferta “donem possibilitat de pujar al cementeri de forma més còmoda i repartida en dies i hores”, i animava a aprofitar el servei de transport públic gratuït “a tota la ciutadania, també a la que habitualment es desplaça en cotxe al cementeri, perquè utilitzar el transport públic és còmode, suposa un estalvi i és beneficiós per al medi ambient”, recordava.

Pujar