22 de gener de 2021 22/1/21

Torna a l'època medieval este cap de setmana a Ontinyent

Torna a l'època medieval este cap de setmana a Ontinyent  - (foto 1)
  • La capital de la Vall d'Albaida torna al passat amb ‘Ontinyent Medieval’ un mercat molt especial en el qual podrem veure com treballaven antigament els artesans

  • Gaudirem de més de cent llocs de productes i gastronomia i hi haurà també zona per a joves

MÉS FOTOS
Torna a l'època medieval este cap de setmana a Ontinyent  - (foto 2)
Torna a l'època medieval este cap de setmana a Ontinyent  - (foto 3)
Torna a l'època medieval este cap de setmana a Ontinyent  - (foto 4)

Programa complet

Un vila feudal en la qual les llegendes medievals s'entremesclen amb els aromes dels productes artesanals, el cantar dels joglars i el repicar dels ferrers. La capital de la Vall d'Albaida viatja este cap de setmana en el temps per a traslladar-nos a una època de reis, d'afronts familiars, de festins gastronòmics, bon vi i bon menjar però també de rondalles, misteris, oficis artesans i, sobretot, d'història d'un poble: Ontinyent.

Del 23 al 25 de febrer, des d'este divendres i durant tot el cap de setmana, la ciutat acull 'Ontinyent Medieval', el renovat mercat medieval de la localitat que transforma el centre històric en capital medieval. Més de cent llocs de productes artesans, gastronòmics així com activitats d'animació es conjuguen en tres dies que coincideixen, a més, amb el cap de setmana del Mig Any Fester de Moros i Cristians.

Una oportunitat magnífica per a tots aquells amants de la història i de l'època medieval, però també per als apassionats de l'artesania, la gastronomia tradicional i les recreacions històriques. Perquè durant estos tres dies hauran tres espais diferenciats: el soc àrab, els centenars posats de venda d'artesania i gastronomia i un tercer espai de zona jove. És una de les principals novetats d'este renovat mercat organitzat per l'Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers.

En este sentit, el 'Soc Àrab' estarà en el barri de la Vila i allí es podrà conèixer com treballaven antigament els ferrers, afiladors, esparters i tallistes, entre uns altres. A més, es comptarà amb una exposició d'elements de tortura i una altra de fotografia festera, cedida per AFO.

La segona zona proveirà l'espai entre la pl. Major i la pl. de Baix, on es comptarà amb més de 100 llocs de venda d'artesania i gastronomia, i finalment el tercer espai serà la "zona jove" situada en l'esplanada de Tortosa i Delgado, on el dissabte a partir de les 20:30 hores tindrà lloc l'actuació del grup local "Limbotheque". A més, es comptarà amb jocs infantils, concursos, demostracions, un assaig dels balls de la Tortuga i l'Àguila i activitats d'animació amb personatges com a joglars, bufons o cavallers.

La regidora coordinadora de l'activitat, Sayo Gandia explicava, que "després de dues edicions volem donar una nova forma a 'Ontinyent Medieval' perquè este siga més atractiu en tots els aspectes". Alguna cosa que també ha posat en valor l'alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez: "Fer coincidir Ontinyent Medieval amb les celebracions del Mig Any ha sigut un canvi molt encertat perquè aconseguim una major participació".

Inauguració este divendres 23

"Ontinyent Medieval" s'obrirà divendres 23 a les 18 hores. A les 19:30 començarà la inauguració oficial amb una cercavila que eixirà de la pl. Sant Roc fins a la pl. de Baix on tindrà lloc el Pregó del Mig Any de festes, enguany a càrrec de Vicent Esparza Mollà. L'activitat continuarà oberta dissabte i diumenge de 10:30 a 22 hores.

A més, per a este dissabte a les 11:30 hores s'ha organitzat una ruta guiada gratuïta pel barri medieval de la Vila incloent monuments com el Palau de la Vila on es troba el Museu dels Gegants i Cabets i el Museu del Tèxtil Valencià, els seus carrerons i atzucacs, les antigues muralles sobre el riu, el Museu Fester... coneixerem anècdotes i fets sorprenents sobre el nostre passat i el nostre patrimoni més valuós.

Pujar