elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reis Alborch s’integra a la llista de Compromís per Ontinyent i aposta per un canvi en positiu encapçalat per Nico Calabuig

  • Pionera de la igualtat en la Festa, precursora de l’esquadra Valquíries i Capitana Cristiana en 2020-2022, també va ser regidora de la Dona amb Esquerra Unida en 1995, i molt activa al món cultural i social d’Ontinyent

Aquest dijous, Compromís per Ontinyent ha fet pública la incorporació de Reis Alborch Pastor en el número 13 de la candidatura que encapçala l’alcaldable Nico Calabuig per a les Eleccions Municipals del pròxim 28 de maig. Alborch ha estat molt implicada en el món cultural i social d’Ontinyent, ha sigut Capitana Cristiana 2020-2022 i va ser una de les precursores de la incorporació de les dones a la Festa de Moros i Cristians de la ciutat. A més, va ser regidora de l’Ajuntament d’Ontinyent per Esquerra Unida en 1995. L’Assemblea de Compromís per Ontinyent aprovava per unanimitat el seu nomenament aquest mateix dimecres.

En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig, “que Reis Alborch se sume al nostre projecte ens fa molta il·lusió. És una persona compromesa amb la vida social i cultural d’Ontinyent, una de les referents de l’impuls per la igualtat en les nostres Festes de Moros i Cristians, i a més, compta amb experiència política municipal, com a regidora d’Esquerra Unida entre 1995 i 1997. Amb la seua participació continuem ampliant la base del nostre projecte de progrés i construint un equip plural, capaç de guanyar el canvi en positiu que Ontinyent necessita. Agraïsc molt a Reis Alborch la seua predisposició i la seua convicció per a fer aquest pas endavant. És una referent per a mi i és tot un honor que ens acompanye en aquest camí tan il·lusionant”.

Reis Alborch serà la número 13 de la candidatura

Reis Alborch Pastor té 57 anys, i treballa com a gestora comercial. Ha participat i ha estat implicada en nombroses associacions i col·lectius de tipus social i cultural de la ciutat, com el Centre Excursionista d’Ontinyent, l’Agrupació Fotogràfica Ontinyent, de la qual va ser presidenta, el grup de percussió i dolçaines El Regall, Acció Cultural del País Valencià, o diferents col·lectius feministes. També va ser una de les precursores de la incorporació de les dones a la Festa morocristiana d'Ontinyent, com a membre de l’esquadra Valquíries, i ha sigut la Capitana Cristiana 2020-2022 amb la Comparsa de Llauradors. A més, compta amb experiència política municipal, ja que va ser Regidora de la Dona en la primera meitat de la legislatura 1995-1999, amb Esquerra Unida.

Reis Alborch ha assenyalat que “afronte amb moltes ganes la meua incorporació a la llista de Compromís per Ontinyent. L’equip que presentem a les Eleccions Municipals és l’alternativa progressista més sòlida a la majoria absoluta actual. Un grup de persones, encapçalades per Nico Calabuig, que estimem la nostra ciutat i volem transformar-la en tots els àmbits. El treball constant i propositiu fet aquests quatre anys és la millor carta de presentació per a tota la ciutadania que desitja un govern municipal amb noves idees, i unes formes de governar més obertes i dialogades. Em sent molt còmoda sumant-me a un projecte plural i valent, que acull a persones amb diverses sensibilitats però amb un objectiu de progrés compartit. Com a ciutat i com a societat ens enfrontem a molts reptes, i amb la nostra candidatura volem donar resposta a tots ells des del pròxim Govern d’Ontinyent”.

Pujar