elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un pioner “escape room" a l’aire lliure descobrirà racons emblemàtics d’Ontinyent

Un pioner “escape room" a l’aire lliure descobrirà racons emblemàtics d’Ontinyent - (foto 1)
  • La iniciativa compta amb el suport de les regidories de Cultura i Turisme, s’articula pel telèfon mòbil i no requerirà la descàrrega de cap aplicació

MÉS FOTOS
Un pioner “escape room" a l’aire lliure descobrirà racons emblemàtics d’Ontinyent - (foto 2)

Un pioner joc "d’escape room" a l'aire lliure descobrirà racons emblemàtics de la ciutat d’Ontinyent, així com diversos elements històrics i culturals de la ciutat. Baix el nom de "Escapede", l’Associació Saber i Contat (Asayco) en col·laboració amb les empreses locals Off Line/ Online Solutios i Vora Serra ha articulat un sistema de jocs online accessible des del telèfon mòbil però sense descàrrega de cap aplicació. Un sistema que s’aplica a un joc basat en la ruta “La Confidencial Torrefiel” amb 16 etapes que inclouen trucs, endevinalles, trencacolosques i aspectes relacionats amb la història i tradicions locals.

El regidor de Cultura, Álex Borrell, destacava “el caràcter novedós d’aquest sistema que permet jugar de forma segura en espais oberts, amb molta facilitat i amb continguts que permeten difondre aspectes històrics de les ciutats que hi participen, en aquest cas la nostra i els seus llocs emblemàtics". Borrell felicitava Asayco, entitat inclosa entre les associacions locals que compten amb subvencions municipals, “per posar en marxa esta idea que ajuda a promoure la cultura i el turisme locals”.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, també tenia paraules d’agraïment "per a totes les persones que han creat esta eina que pot ser especialment útil per mostrar la història i patrimoni locals a tots els públics, i especialment als més joves”; tot destacant la idea com “una mostra de la capacitat de les empreses locals per reinventar-se i innovar”.

Des d’Asayco, Alfred Montés explicava que Escapede “apareix en un moment on la covid-19 va frenar per complet l'auge dels scape-rooms, però s'adapta a esta circumstància. El sistema de jocs i resolució d'enigmes es pot mantenir gràcies a la proposta que presentem, amb una eina desenvolupada per l’ontinyentí Rafa Pastor Petit que té rutes gratuïtes i altres de pagament al preu de 5 euros, amb l’única condició de tenir un telèfon mòbil i registrar-se per a poder jugar, sense haver ni tan sols que descarregar cap aplicació”, explicava.

Montés explicava que al marge de la ruta "La Confidencial Torrefiel" que es planteja, "les possibilitats d'Escapede són moltes, ja que per exemple es poden fer activitats per a museus, extraescolars i educatives, o rutes amb jocs per a l’hostaleria que ajuden i incentiven el consum responsable, entre d’altres". Des d’Asayco s’ha avançat que a finals de març es farà una jornada de prova totalment gratuïta per a associacions a la qual els i les participants podran suggerir possibles millores a introduir, per posar la web en funcionament, en principi, al mes d’abril.

Pujar