elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent triplica els ingressos pels espais d’hosteleria de la Fira de Tendes, Tapes i Rock

Ontinyent triplica els ingressos pels espais d’hosteleria de la Fira de Tendes, Tapes i Rock
  • Un total de 9 grups musicals i un “dj” actuaran en directe, i es comptarà amb un espai dedicat als llibres i una competició de bàsquet 3x3

L’Ajuntament d’Ontinyent triplicarà enguany els ingressos municipals pels espais d’hosteleria de la Fira de Tendes, Tapes i Rock que tindrà lloc aquest cap de setmana a la ciutat, gràcies al nou sistema de subhasta pública que s’ha posat per primera volta en funcionament per a estes zones.

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, explicava que “els informes tècnics municipals plantejaven la necessitat de que almenys la meitat del cost d’esta fira que organitza l’Ajuntament a través d’esta regidoria i del Consell Econòmic i Social, vinguera finançada per fons generats per la mateixa. Enguany, amb la implantació del sistema de subhasta pública per als espais d’hosteleria, pràcticament tripliquem els ingressos en aquest concepte, ja que passen de 2.541 a 7.780 euros iva inclós. Amb aquest augment rondem el 30% del cost de l’edició d’enguany, i és un primer pas en la direcció d’arribar al 50% en properes edicions”.

En concret, van a ser 11 empreses les que es repartiran els 12 espais d’hosteleria de la Fira de Tendes, Tapes i Rock. Al cas dels expositoris per a la part de tendes, s’han presentat 45 sol·licituds de participació, que suposaran uns ingressos estimats de 9.438 euros iva inclós, front als 7379 iva inclós de l’edició anterior. Natàlia Enguix explicava que “aquest és un nou camí que encetem seguint les recomanacions dels tècnics i de la intervenció municipal, per a intentar ajustar el cost de la Fira sense que aquesta perga atractiu per al públic d’Ontinyent i les localitats veïnes. Enguany a més hem aconseguit reduïr el cost en aspectes com el so, la seguretat i l’ambientació musical, buscant la màxima eficiència en la gestió d’un esdeveniment que va a seguir sent una cita d’allò més interessant per a totes i tots”, remarcava.

Enguix també agraïa als hostelers i comerciants “l’esforç i la col·laboració amb l’Ajuntament per seguir treballant per una fira que mantinga el seu nivell de qualitat i siga un èxit i una referència per a les comarques veïnes”.

Més música en directe i un nou espai per als llibres

Altres novetats de l’edició d’enguany són l’augment de les actuacions musicals en directe i la creació d’un nou espai per a expositors vinculats amb la lectura. En la part musical, s’augmenta les actuacions per a arribar a les 10 cites, 9 amb grups de diversos estils i 1 DJ. En concret, divendres 7 de juny actuaran “Star on years” (20:00 hores); “Músics de carrer” (22:00) i “Cistella de Mimbre” (00:00). Dissabte actuaran “Beerd Band” (13:00 hores); “Pez Negro” (20:00), “Spicy Cherries” (22:00) i un DJ a les 00:00 hores. Finalment, diumenge actuaran “Germans Brothers” (13:00 hores); “Grupo Ñ” (19:00) i “Suite Rumba” (21:00).

Pel que fa al nou espai dedicat als llibres, inclós a suggerència de la regidoria de Biblioteques, es trobarà ubicada en l’Avinguda d’Albaida, i inclourà un expositor municipal amb un servei propi per al servei de publicacions de l’Ajutament, i altre del servei de publicacions de la institució “Alfons el Magnànim” de la Diputació de València, a més d’expositors de llibreries locals. Igualment, es comptarà amb la presència de diversos autors i autores locals que signaran exemplars de les seues obres.

Finalment, i a l’igual que en l’edició anterior, en la jornada de dissabte es comptarà en el recinte firal, juntament a la zona de tapes i rock, d’un espai on el club esportiu local Ontibasket organitzarà un torneig de bàsquet 3x3, on des de les 16:00 hores competiran equips masculins i femenins d’Ontinyent, València, Benidorm, Moixent, Albaida, Mataró o Burjassot, entre d’altres, sent una competició puntuable per a la competició FIBA 3x3, retransmessa en directe per la plataforma Twich.

Quant als horaris d’obertura al públic de la fira, la part de comerços i serveis obrirà divendres de 18:00 a 22:30 hores; i dissabte i diumenge amb idèntic horari, de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 22:30. La part d’hostaleria, obrirà divendres de 19:00 a 03:00 hores; dissabte de 12:00 a 14:30 i de 18:00 a 03:00, i diumenge 12:00 a 15:00 i de 18:00 a 21:00 hores.

Pujar