elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent subvenciona a les 15 ampes dels centres educatius per dur a terme activitats extraescolars

Ontinyent subvenciona a les 15 ampes dels centres educatius per dur a terme activitats extraescolars
  • Jorge Rodríguez firma el primer dels convenis del Projecte Municipal d’Activitats Extraescolars 2020/2021, que tracta de compensar els efectes de la Covid-19 en les accions de suport educatiu

MÉS FOTOS
Ontinyent subvenciona a les 15 ampes dels centres educatius per dur a terme activitats extraescolars - (foto 2)

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la presidenta de l’AMPA del CEIP Carmelo Ripoll, Raquel Renú, signaven aquest dijous el primer dels 15 convenis amb els quals l’Ajuntament subvenciona el desenvolupament del Projecte Municipal d’Activitats Extraescolars 2020/2021.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que aquest projecte, consensuat amb les AMPES de la ciutat, tracta de compensar els efectes negatius de la Covid-19 en les accions de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives adreçades a població escolar d'entre 3 i 18 anys. "Amb la irrupció de la Covid estes activitats tan necessàries estaven en perill, i era necessari actuar per evitar que es deixaren de realitzar aquest curs”, assenyalava.

Així, l’Ajuntament va consensuar el Projecte en coordinació a la Interampa, projecte que finalment va obtenir una subvenció de 67.000 euros de la Generalitat Valenciana per a activitats d’aquest tipus, “una ajuda important que vam obtenir en un procés de concurrència competitiva i que ens permet desenvolupar accions de les que es poden beneficiar els i les 7.200 alumnes de la ciutat”, manifestava.

“De fet”, explicava Oscar Borrell, “hem aconseguit mobilitzar a tots els centres, fins i tot el que mai havien fet activitats. Amb la coordinació de tota la comunitat educativa i la implicació del professorat, s’estan duent a terme activitats de música, cultura i esport, des de danses a batucades, reforç educatiu, esports, obrres de teatre o contacontes, tot per compensar les mancances de relacions socials de l’alumnat durant la pandèmia”, explicava. Les subvencions tenen caràcter retroactiu des de l'inici del present curs, incloent-se també l’escola d’estiu municipal duta a terme el passat mes de juliol.

Pujar