elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent sol·licitarà a la Generalitat la declaració de difícil cobertura sanitària a proposta de Compromís

Ontinyent sol·licitarà a la Generalitat la declaració de difícil cobertura sanitària a proposta de Compromís
  • Nico Calabuig ha assenyalat que “és fonamental reclamar des de la unitat que Ontinyent tinga el personal sanitari suficient per a evitar el tancament de serveis en vacances, i per cobrir amb garanties tota la cartera de serveis del nou Hospital”

Aquest passat dijous quedava aprovada en el Ple de l'Ajuntament d’Ontinyent la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent, en defensa d’una dotació de personal adequada per garantir els serveis sanitaris públics a la ciutat. La proposta, que va ser defensada pel portaveu i cap de l'oposició municipal, Nico Calabuig, i aprovada amb 19 vots favorables dels 20 presents, plantejava sol·licitar la inclusió d’Ontinyent com a zona de difícil cobertura sanitària, el rebuig al tancament de serveis a l’Hospital d’Ontinyent, la presentació per part de la Conselleria de Sanitat d’un Pla de reforç de vacances amb personal suficient, i la creació d’un Pla específic per dotar de personal tots els serveis inclosos en el nou Hospital d’Ontinyent.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “l’aprovació d’aquesta moció és molt important, ja que demostra un gran consens polític per a reclamar a la Conselleria de Sanitat de manera formal la inclusió d’Ontinyent com a zona de difícil cobertura sanitària. L’objectiu és que es posen en marxa incentius per afavorir l’arribada preferent de professionals facultatius que puguen cobrir les places vacants per baixes o jubilacions, i les substitucions per vacances. Açò és essencial per a poder prestar una atenció sanitària de qualitat per a les persones, i evitar el tancament o interrupció d’especialitats a l’Hospital d’Ontinyent, com ja està ocorrent enguany amb el paritori o la cirurgia. L’Ajuntament d’Ontinyent expressa el seu rebuig a aquestes interrupcions de serveis a través de la moció”.

El cap de l’oposició ha apuntat que “a la moció també li reclamem a la Generalitat un Pla específic per a identificar les necessitats i garantir la dotació de tot el personal del nou Hospital. Sempre hem defensat que és fonamental centrar molts esforços en la cartera de serveis, en omplir de contingut el nou edifici. La construcció de l’hospital és un pas, però una dotació de personal suficient és la que garanteix una atenció sanitària de qualitat per a la ciutadania cada dia”.

“Així mateix, a la moció exigim un Pla de reforç de vacances adequat per part de la Conselleria de Sanitat. Lamentablement, el Pla que ha presentat recentment el Conseller manipula els números i perjudica les zones d'interior com la nostra. Aquest Pla vacacional de PP i Vox es va presentar a només tres dies de finalitzar el termini, sense negociar-lo amb els sindicats, i és un Pla que manipula les xifres, ja que pretén comptabilitzar com a nous reforços les 3.500 places de personal dels hospitals privatitzats que han tornat a la gestió pública. Aquest personal ja treballava en el sistema sanitari valencià, per tant no són noves incorporacions. En la pràctica el Pla suposa 2.500 persones menys contractades, i una mobilització de personal en la costa en perjudici de l’interior. Bona prova d'això és que el Pla no preveu l’obertura de cap consultori auxiliar a la comarca de la Vall d’Albaida. Tots s'obriran en zones de costa”, ha denunciat Calabuig.

El portaveu ha conclòs subratllant que “agraïm als grups PSPV-PSOE, Ens Uneix i Partit Popular, el seu vot a favor per a continuar reivindicant una atenció sanitària de qualitat per a Ontinyent i la Vall d’Albaida. La Generalitat de PP i Vox ha de posar-se a treballar, escoltar les nostres demandes i deixar de manipular els números. Des de Compromís per Ontinyent seguirem reclamant un tracte digne i igualitari en els serveis sanitaris de les zones d’interior”.

Pujar