elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent, en risc extrem d’incendis forestals i alerta taronja per temperatures

Ontinyent, en risc extrem d’incendis forestals i alerta taronja per temperatures
  • Els 41,6º registrats per l’Agència Estatal de Meteorologia és rècord de temperatura màxima al mes de setembre en la ciutat

  • Matilde Francés i Patricia Folgueras demanen a la població extremar les precaucions i seguir les recomanacions de les autoritats davant l’onada de calor

Ontinyent es troba hui i demà en nivell 3 de preemergència d’incendis forestals (risc extrem) i alerta taronja per altes temperatures. L’onada de calor que està afectant a la Comunitat Valenciana deixava ahir un rècord de temperatures a la ciutat en un mes de setembre, amb els 41’6 ºC registrats per l’Agència Estatal de Meteorología. Davant estes circumstàncies, la regidora de Sanitat, Matilde Francés, i la de Medi Ambient, Patricia Folgueras, han demanat a la població “extremar les precaucions i seguir les recomanacions que fan les autoritats davant situacions extraordinàries com aquesta”.

En aquest sentit, es recomana beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna; realitzar menjar lleugers; estar en llocs frescos; evitar eixides a l'exterior en les hores centrals del dia així com activitats que requerisquen un esforç important; utilitzar roba lleugera i de colors clars; i no oblidar l'ús de protecció solar.

L’exposició prolongada a altes temperatures pot provocar un colp de calor o l’aparició d’esgotament físic, per aquest motiu, es recomana que davant d’algun d’aquests símptomes: pell roja, pols accelerat, mal de cap, mareig o nàusees, s’acudisca al centre sanitari més proper, i que es preste especial atenció a xiquets menuts i ancians, que són els més vulnerables a la deshidratació, ja que tenen una menor sensació de set. Segons explicava Matilde Francés, tenir en compte estes recomanacions “pot ajudar a evitar situacions de perill i evitar l’empitjorament de malalties, així com l’aparició d’altres noves”, manifestava.

Per altra banda, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha informat a l’Ajuntament d’Ontinyent que les previsions meteorològiques per a hui dilluns i demà dimarts, que confirmen una situació “de risc extrem” en relació als incendis forestals, amb temperatures molt altes d’al voltant dels 40ºC a Ontinyent i La Vall d’Albaida i humitats molt baixes.

Segons assenyalava Patrícia Folgueras, “, la situació es realment perillosa, i requereix de la màxima prevenció, ja que qualsevol conat d’incendi podria convertir-se en un incendi forestal d’enormes proporcions”. La regidora agraïa la dedicació que estan tenint els voluntaris del dispositiu de “Ontinyent Contra el Foc”, i incidia en la importància de tenir en compte aspectes com la prohibició de fer cremes, evitar fumar mentre es camina per la muntanya o no llançar puntes de cigarret des dels vehicles, entre d'altres. En cas de detectar un incendi cal comunicar-ho immediatament al telèfon 112.

Pujar