elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Ontinyent Rehabilita" atorgarà altres 209.000 euros en ajudes per a la millora d'immobles al centre històric

"Ontinyent Rehabilita" atorgarà altres 209.000 euros en ajudes per a la millora d'immobles al centre històric - (foto 1)

  "Ontinyent Rehabilita", el pioner programa d'ajudes municipals creat pel govern ontinyentí per impulsar la rehabilitació d'habitatges, atorgarà altres 209.000 euros en ajudes per a la millora d'immobles al centre històric. En concret, el consistori havia obert una convocatòria extraordinària a la que podien acollir-se totes aquelles obres de rehabilitació executades durant el segon semestre de 2018 a la zona denominada "àrea de rehabilitació urbana" del centre històric d'Ontinyent que comprèn els àmbits del conjunt històric de La Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria.

  Tot i que estava previst atendre les peticions fins esgotar els 98.200 euros amb que s'havia dotat inicialment esta ampliació, davant l'elevada xifra de sol·licituds registrada (al voltant de 30) s'ha ampliat esta dotació fins als 208.942'02, per tal d'atendre a tota la ciutadania interessada. El regidor de l'àrea de Territori, Jaime Peris recordava que este nou període extraordinari "permet que tots aquells que no van obtindre una ajuda en l'anterior període puguen accedir a una", manifestava.

  El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda indicava que "amb esta convocatòria extraordinària hem volgut arribar a totes aquelles persones que van decidir en 2018 que havien d'executar obres aquest mateix any, i hem ampliat la dotació inicial perquè esta és una línia d'acció de gran importància per a la ciutat", destacava. El departament de Promoció Econòmica està elaborant ara el text de resolució d'este ajudes, que s'aprovaran esta setmana.

  Peris i Úbeda coincidien en assenyalar que amb estes ajudes "fem un nou pas en esta a la que ve treballant el Govern d'Ontinyent ja des de la legislatura anterior, quan ningú apostava per aquests temes, però l'alcalde Jorge Rodríguez i la regidora Rebeca Torró ja treballaven perquè l'Ajuntament invertira recursos propis en aquest pla que s'ha anat reforçant. Cal recordar que ara comptem també amb altres plans que vénen de la mà de la nova Conselleria d'Habitatge, per la qual cosa és un gran moment per a aprofitar les ajudes públiques i rehabilitar", destacava.

  Només als últims dos anys s'han registrat al voltant de 200 sol·licituds i atorgat prop de 1 milió d'euros d'ajudes municipals. En concret, el programa "Ontinyent Rehabilita" es va engegar en 2013 amb 30.000 euros i 23 sol·licituds, passava en 2014 a 116.000 euros i 28 sol·licituds; en 2015 a 158.000 i 27; i en 2016 van ser 417.000 euros i 65 sol·licituds. Al període 2017/2018 es destinen 556.000 i es finalitza havent superat amplament les 100 sol·licituds.

  Pujar