25 de setembre de 2020 25/9/20

Ontinyent Participa 2017 obri la seua fase de recepció de propostes ciutadanes

Ontinyent Participa 2017 obri la seua fase de recepció de propostes ciutadanes - (foto 1)

  Des de hui dilluns dia 12 de setembre i fins el proper 2 d’octubre els veïns i veïnes d’Ontinyent poden presentar les seues propostes per a “Ontinyent Participa 2017”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permetrà a la ciutadania elegir el destí de al voltant de 400.000 euros de la partida d’inversions municipals per a 2017.

  Des del Govern d’Ontinyent, el regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, ha animat a la ciutadania “aprofitar l’oportunitat que se’ls dona d’agafar la paraula i plantejar quines actuacions volen que l’Ajuntament execute al proper any”. Durant aquesta “fase propositiva”, els ciutadans i ciutadanes poden fer arribar les seues propostes a a través de la web www.ontinyentparticipa.es o del Registre General de l’Ajuntament.

  Després s’obrirà un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix, del 3 d’octubre al 1 de novembre de 2016 (Cal apuntar que com a les edicions anteriors, per tal que una única proposta no acapare les inversions, els projectes que es presenten no podran tenir un pressupost superior al 50% del pressupost global que es determine del programa).

  Estes valoracions es faran publiques i es remetran als consells sectorials del 4 al 21 de novembre de 2016, que analitzaran les propostes per procedir a la seua votació al Consell de Ciutat. El Consell de Ciutat serà qui en una votació final decidirà el 25 de novembre quins són els 10 projectes que seran objecte de votació.

  Del 28 de novembre al 9 de desembre s’informarà dels projectes finalistes i del període i llocs on es podrà votar, i els autors dels projectes els presentaran en un acte públic. Aquesta fase amplia la seua durada en una setmana respecte a l’edició anterior, per tal d’afavorir una millor explicació i difusió dels projectes. Per últim les votacions es realitzaran del 12 al 16 de desembre, al període comprés entre les festes de la Puríssima i Nadal.

  La regidora de Ciutadania, Virtudes González, destacava la importància de la resposta ciutadana a la iniciativa, ja que, explicava “Ontinyent Participa està convertint-nos en exemple i referència per a altres localitats, però només té sentit si els veïns i veïnes responen i s’involucren”, animant a tots aquells que tinguen alguna proposta d’interès i que tinga cabuda en aquest procés a presentar-la fins al 2 d’octubre.

  Pujar