elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent monta un dispositiu especial de més de 200 persones per a les festes de Moros i Cristians

Ontinyent monta un dispositiu especial de més de 200 persones per a les festes de Moros i Cristians - (foto 1)
  • L'ajuntament coordina els agents dels cossos i forces de seguretat, treballadors municipals i de la neteja per garantir el desenvolupament de les festes

Ontinyent comptarà amb un dispositiu especial de seguretat i neteja amb 200 persones per atendre tant el nucli urbà com el disseminat durant la Setmana Gran de Festes així com els esdeveniments musicals que es portaran a terme dins del programa “Ontinyent en concert”. Així s’ha confirmat a la reunió mixta entre els departaments de seguretat i neteja que ha tingut lloc al consistori.            

A la cita han acudit, per part del govern municipal, la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta. A més, també ha assistit el president de la Societat de Festers, Vicent Pla, així com representants dels cossos de la Policia Local, la Policia Nacional i Bombers; a més de les empreses implicades com Urbaser, Recisa i tècnics municipals.

Cuesta i Gandia explicaven que “la Setmana Gran suposa un increment en el nombre de visitants amb allò que comporta de necessitats d’una major vigilància, i per això hem preparat, com tots els anys, aquest dispositiu perquè transcorreguen amb normalitat”, asseguraven.

El dispositiu de seguretat per a festes reforçarà la seguretat dels espectadors i el trànsit tant als enclaus on es produïsquen aquestos esdeveniments i els seus voltants com a la resta del nucli urbà i disseminat per prevenir possibles robatoris durant eixos dies. Cal recordar que el regidor de seguretat, Pepe Gandia, acudia el passat juliol a l'acte de presentació dels 12 agents de la Policia Nacional que reforçen el dispositiu especial d'estiu a Ontinyent i que ja es troben en actiu.  A aquestos agents cal sumar l'equip de Protecció Civil, la Guàrdia Civil i els agents de la policia local, els quals durant els dies festius duplicaran el nombre de patrulles de vigilància. Pepe Gandia incidia en la importància d’aquests reforços “per garantir el normal desenvolupament de les festes”.

A la reunió s’han repassat tots els actes que es portaran a terme durant la Setmana Gran revisant els possibles problemes que poden sorgir, tot plantejant les millors solucions per al veïnat i festers, a més de repassar-se el calendari de neteja i recollida de residus.

Respecte a la neteja Sayo Gandia indicava que “s’ha de fer un esforç addicional per ser dies de festa i de gran afluència de gent, per tal que la ciutat mantinga la millor imatge possible. Demanem la col·laboració ciutadana per a fer un ús adequat de papereres i contenidors, i esperem que els ontinyentins i ontinyentines mostren el seu civisme habitual durant les festes”, manifestava.

Pujar