elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent millora l'assistència sanitària amb un nou hospital i un específic per a crònics

Ontinyent millora l'assistència sanitària amb un nou hospital i un específic per a crònics
  • La consellera ha visitat les obres del nou hospital que tindrà més llits, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com nous serveis assistencials

MÉS FOTOS
Ontinyent millora l'assistència sanitària amb un nou hospital i un específic per a crònics - (foto 2)

Es remodelarà l'actual Hospital d'Ontinyent per a convertir-lo en un Hospital per a pacients crònics i de llarga estada (HACLE)
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat les obres de construcció del nou Hospital d'Ontinyent, que es van iniciar l'any 2019 i que compten amb una inversió de 38,4 milions d'euros.

Durant la seua visita, Barceló ha indicat que “el nou centre disposarà de més llits d'hospitalització, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials com un Hospital de Dia mèdic-quirúrgic, una Unitat de Vigilància intensiva i una Unitat de Dany Cerebral”.

“El nostre compromís és la sanitat universal, i que tots els ciutadans de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana tinguen les mateixes oportunitats d'accés als serveis sanitaris”, ha assenyalat la titular de Sanitat. De fet, amb aquest nou centre, les obres del qual finalitzaran a principis de 2023, la població d'Ontiyent comptarà amb un hospital més gran, més modern en incorporar noves tecnologies i dotat d'un major nombre de serveis assistencials.

La consellera ha assenyalat que “aquest nou centre hospitalari ja compta amb la cartera de serveis definitiva dels serveis assistencials que disposarà, que s'ha dissenyat per a incrementar la capacitat assistencial de l'hospital i adaptar el centre a la situació de pandèmia que estem vivint, a més de cobrir les necessitats reals dels ciutadans en aquests moments”.

D'altra banda, Barceló ha assenyalat que “a més de la construcció d'aquest nou hospital, l'edifici de l'actual hospital d'Ontiyent es reconvertirà en un Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE), atenent d'aquesta manera a la necessitat actual davant l'increment de les malalties cròniques o que requereixen d'ingressos de llarga duració, i que requereixen de cures específiques”.

Nou Hospital d’Ontinyent

Aquest nou centre té una població assignada de 56.464 pacients que pertanyen als municipis d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Fontanars dels Aforins, Atzeneta d’albaida, Belgida, Benissoda, Bufali, Carricola, Palomar, Bocairent i Ontinyent. Se situa pròxim a l'estació de ferrocarril d’Ontiyent facilitant l'accés a la població assignada.

Es tracta d'un nou centre amb major capacitat que l'actual, en passar dels 7.000 m² de l'antic hospital als 27.000m2 que disposarà. A més, comptarà amb 251 places d'aparcament per als usuaris i 111 per a personal sanitari.

L'edifici es dividirà en quatre blocs: Hospitalització i serveis generals; Accessos i consultes externes; Radiodiagnòstic, bloc quirúrgic i maternitat; Urgències.

A nivell assistencial, el nou centre permetrà passar de 56 llits a 84 llits d'hospitalització: 47 habitacions seran d'ús individual i 8 dobles, més 5 d'UCI. A nivell quirúrgic, el nou hospital comptarà amb 5 quiròfans enfront dels 3 actuals. A més, disposarà de 24 consultes externes enfront de les 13 actuals. D'altra banda, s'inclouen 15 llits de Cirurgia sense Ingrés, 11 llocs de recuperació post-anestèsica, 2 paritoris enfront d'un que hi ha actualment, i 32 unitats d'urgències enfront de les 6 actuals.

Nou HACLE d'Ontinyent

L'actual hospital d'Ontinyent es remodelarà per a adaptar les seues instal·lacions i poder acollir el nou Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE). Per a això, es construirà una nova planta que substituirà a l'edifici on ara es troba la direcció de l'hospital.

En aquest sentit, el pla director, que suposa un pas previ al pla funcional amb el qual es durà a terme el projecte, contempla que en la planta baixa i en la primera se situen les zones d'atenció ambulatòria. A més, en la planta baixa estarà l'espai per a recepció i la cuina, entre altres àrees. En les plantes 1, 2 i 3 estaran les unitats d'hospitalització, i en el soterrani els vestuaris, bugaderia, morgue, entre altres.

A nivell assistencial, el centre estarà dotat d'Unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de convalescència i cures de llarga estada. Totes elles comptaran amb més de 20 llits.

Així mateix, l'hospital disposarà de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoterapia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia.

Pujar