“Ontinyent Medieval” amplia la programació i incorpora el cant d’albades a la jornada inaugural
L’alcalde, la regidora de Festes i el president de la Societat de Festers presenten les activitats que tindran lloc del 21 al 23 de febrer
Ontinyent es convertirà del 21 al 23 de febrer en un autèntic escenari medieval amb la celebració d’una nova edició d’“Ontinyent Medieval”, el mercat medieval que organitza l’Ajuntament coincidint amb el Mig Any Fester i que, enguany, arriba amb una programació més extensa i variada. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el president de la Societat de Festers, Ricardo Calabuig, han presentat les activitats d’aquesta edició, que per primera vegada inclouran diverses sessions de cant d’albades a la jornada inaugural.
Jorge Rodríguez destacava “Ontinyent Medieval” com “una gran oportunitat per compartir moments de festa i gaudir d’un ambient únic en espais emblemàtics com la Plaça Major, el Regall, la Plaça de Baix i la Vila, amb una aposta per ampliar l’oferta i les activitats. Són tres dies en què hi haurà de tot i que, sobretot, són una invitació al fester, al no fester, a l’ontinyentí i al visitant, a compartir amb nosaltres moments especials, i més encara en un any en què per primera vegada celebrem el Mig Any amb el reconeixement de festa d’interés turístic internacional”.
La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha detallat que el mercat medieval comptarà amb més de 100 llocs de venda, una variada programació d’espectacles itinerants, així com la participació d’associacions locals i grups de música tradicional com El Regall, La Colla, Menestrils i El Raval, així com el Ballet Masters, el Grup de Danses d’Ontinyent i el Club de Tir amb Arc, que oferirà tallers per a practicar este esport. Com a novetat d’enguany, s’interpretaran albades de la mà del grup “Va de Cant”, creades per a l’ocasió, tant a l’inici de l’acte inaugural com abans del pregó, que pronunciarà Màximo Pérez. Muñoz destacava que “serà un bon inici per al mercat, ja que és el primer mercat de les nostres festes declarades d’interés turístic internacional”.
Pel que fa a la resta de la programació, el dissabte 22 de febrer s’iniciarà amb una cercavila del Grup de Danses d’Ontinyent i una acollida de dolçaines i tabals. Al llarg del dia es podrà gaudir d’espectacles de circ, música medieval i una “Nit de Foc” a la Plaça Major. Diumenge, la festa continuarà amb cercaviles, espectacles d’equilibris i una gran desfilada de comiat.
“Ontinyent Medieval” inclourà també una zona dedicada als oficis antics, on mestres artesans faran demostracions en directe de tècniques tradicionals de fusteria, forja, ceràmica i teixit. Tornarà el soc àrab i hi haurà un racó infantil amb jocs. Per a complementar l’ambientació històrica, els carrers es vestiran amb decoracions temàtiques i, a banda de l’oferta lúdica i cultural, la gastronomia tornarà a tindre un paper destacat amb menjars com carns a la brasa, coques artesanals, dolços tradicionals i hidromel. A mé a més, com en anys anteriors, hi haurà un concurs fotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca.
El president de la Societat de Festers, Ricardo Calabuig, ha volgut remarcar la importància de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Societat de Festers per fer possible aquest esdeveniment i ha convidat tota la ciutadania i els visitants a gaudir del programa d’activitats preparat per a aquest cap de setmana. Calabuig explicava que, durant “Ontinyent Medieval”, la Societat de Festers tindrà obert el seu museu durant tres dies: “Un museu que és una joia que animem a conéixer i gaudir”.
Tant Jorge Rodríguez com Àngels Muñoz i Ricardo Calabuig han animat la ciutadania de les comarques veïnes “a visitar-nos i a gaudir de tots els actes que hi haurà a Ontinyent la setmana vinent per commemorar el Mig Any Fester”.