elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent inicia la seua participació al Programa de Municipis Innovadors de la Generalitat i “Las Naves”

Ontinyent inicia la seua participació al Programa de Municipis Innovadors de la Generalitat i “Las Naves”
  • És un dels 6 municipis valencians seleccionats per participar d’una experiència pilot que preten afavorir el desenvolupament econòmic i social

La ciutat d’Ontinyent inicia esta setmana la seua participació al Programa de Municipis Innovadors posat en marxa per la Direcció General d’Innovació de la  Generalitat Valenciana i el Centre d’Innovació Las Naves de l’Ajuntament de València. Es tracta d’una acció per a la que han estat seleccionades 6 localitats (Ontinyent, Onda, Vila-Real, Riba-roja de Túria, Dénia i Alfàs del Pi) per tal de dona suport a les seues estratègies d’innovació al marc de l’estratègia "Missions València 2030", que es concreta en diverses fases fins a l’elaboració d’un catàleg de missions d'innovació.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, que participava aquest dimarts i dimecres dels primers tallers, valorava positivament que la ciutat puga participar en un programa “que ens ajudarà a seguir avançant en l’aposta per la innovació com a element clau i trasnversal per al desenvolupament de la ciutat que ve fent el Govern d’Ontinyent. Una aposta que va estar reconeguda pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya qui a més enguany ha renovat la distinció d’Ontinyent com a una de les 63 Ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya”, assenyalava. Les fases del programa són la identificació de reptes mitjançant el desenvolupament d'un diagnòstic participatiu; seguit de la identificació de models de ciutat i àrees de rellevància; la redacció d'un document que es convertirà en Marc Estratègic i, finalment, la identificació d'un catàleg de missions. 

Aquest dimarts i dimecres tenien lloc els tallers “Identificació de reptes urbans mitjançant el diagnòstic participatiu”; “Identificació dels models de ciutat i àrees de rellevància del municipi”; i “Elaboració d'un marc estratègic”. L'últim taller s'impartirà al llarg del mes d'octubre, i se centrarà en l'elecció de les missions d'innovació per part dels municipis seleccionats per a participar en el programa d'acompanyament. Després de la conclusió dels tallers, es comptarà amb un kit d'eines que consistirà en una recopilació de la documentació utilitzada en cadascuna de les fases, així com una sèrie de plantilles i materials de suport. D'aquest kit podrà aprofitar-se qualsevol localitat que desitge enfocar la seua estratègia d'innovació orientada a “missions”. 

Pujar