2 de desembre de 2020 2/12/20

Ontinyent inicia les obres del Pla Edificant amb la retirada d’amiant i millora d’aïllament tèrmic al CEIP Carmelo Ripoll

Ontinyent inicia les obres del Pla Edificant amb la retirada d’amiant i millora d’aïllament tèrmic al CEIP Carmelo Ripoll - (foto 1)
  • És una de les obres que executarà l’Ajuntament amb els més de 20 milions d’euros assignats per la Generalitat dins d’aquest pla

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres del Pla Edificant amb la retirada d’amiant i millora de l’aïllament tèrmic del CEIP Carmelo Ripoll. És la primera obra en iniciar-se de totes les que executarà el consistori amb els més de 20 milions d’euros assignats per la Generalitat dins d’aquest pla. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que visitava l’actuació junt al regidor de Territori, Joan Sanchis, i representants del centre i la direcció tècnica de l’obra, destacava la importància de la inversió que va a executar-se des de l’Ajuntament amb els fons autonòmics “que ens permetran adaptar els col·legis, els instituts i el conservatori al segle XXI, el que venia sent una necessitat des de feia ja massa anys”. 

Borrell explicava que al cas concret d’esta actuació, adjudicada per prop de 100.000 euros, “el més destacat és la retirada de l’amiant del gimnàs del centre, un dels pocs espais que quedava amb aquest material als centres educatius de la ciutat”. A més a més s’aprofitarà per substituir les fusteries exteriors de les finestres per altres d’alumini, millorant així les condicions tèrmiques de l’edifici per a la pràctica esportiva a les instal·lacions i obtenint una major eficiència energètica. L’actuació anirà acompanyada de la inversió en nous materials d’equipament, tal com marca el pla Edificant.

Joan Sanchis posava de relleu que “els més de 20 milions d’euros que van a invertir-se a Ontinyent i anem a executar des de l’Ajuntament ens van a servir també per a generar i mantenir llocs de treball vinculats al sector de la construcció en la ciutat”, i avançava que la previsió és que les obres estiguen acabades a mitjans del mes de setembre, per tal que els i les escolars puguen fer ús de les instal·lacions ja reformades a l’inici del curs 2019/2020. La directora del centre, Eva Mª Llopis, tenia paraules d’agraïment per l’Ajuntament i la Generalitat per fer realitat les obres, tot destacant la importància de les obres tant pel que fa a compliment de la normativa vigent en matèria de seguretat com per la millora de les condicions tèrmiques de les instal·lacions.

Pujar