1 d’octubre de 2020 1/10/20

Ontinyent inicia la creació de més de 5.500 m2 de noves zones esportives i d’oci als barris

Ontinyent inicia la creació de més de 5.500 m2 de noves zones esportives i d’oci als barris - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres per a la creació de cinc noves zones esportives i d’oci a diferents barris de la ciutat. En concret, les intervencions que s’han iniciat aquest dilluns i que tindran una durada aproximada de 4 mesos, suposaran la dotació d’estos nous equipaments als parcs de Sant Rafel, Pere IV, el Llombo i el Passeig de Benarrai, sobre una superfície de 4939 m2.

  El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “amb estes actuacions seguim la línia anunciada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, de seguir creant espais de convivencia i encontre per a veïns i visitants. Espais com la pista de pumptrack o com les actuacions que estem desenvolupant dins del projecte Riu Viu, que permetran a la ciutadania gaudir de l’oci de forma saludable”, explicava. 

  D’aquesta manera, al mirador de Pere IV s’habilitarà una pista de bàsquet a l’aire lliure i es faran millores a l’enjardinament i mobiliari urbà. L’actuació, que s’inclou al conjunt d’iniciatives de recuperació de l’entorn del riu, afectarà una superfície total de 1032 m2, i modificarà els usos d’una part reduïda de l’actual aparcament (350m2), que mantindrà 1350 m2 destinats a estacionament de vehicles.

  Al parc de Sant Rafel s’instal·larà una pista poliesportiva, i es reordenarà les immediacions amb la modificació dels camins existents i les superfícies enjardinades, per a la seua integració amb la resta del parc, afectant una superfície de 995 m2. Al parc del Llombo s’instal·larà una pista poliesportiva i se substituiran els jocs infantils existents, reordenant-se el parc i intervenint-se a l’espai ubicat junt al col·legi Lluis Vives. Tant aquesta com l’actuació anterior tindran caràcter reversible a l’espera del desenvolupament urbà, i en aquest cas l’actuació afectarà una superficie de 1.471 m2.

  Finalment, a la zona de Benarrai, es faran dues actuacions. Dins del primer projecte d’instal·lacions esportives s’actuarà en una superfície de 1441 m2, creant-se una nova pista poliesportiva i ordenant-se l’aparcament provisional existent darrere del col·legi Carmelo Ripoll. Es plantaran arbres entre el col·legi i el carrer, i es col·locaran pilons per marcar un pas per als vianants entre la zona d'estacionament i el col·legi, per a garantir un recorregut segur per als transeünts. A més a més, també es plantaran arbres en l'aparcament, cosa que suposarà una millora paisatgística d’aquest solar.

  El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava per la seua banda que “estes intervencions permetran crear nous punts d’encontre per a la ciutadania alhora que fomentem l’esport com a eina per a reduir el sedentarisme i promoure una vida activa. Volem crear nous ecosistemes saludables i esportius que tinguen un efecte semblant al pumptrack del passeig de Benarrai, que ha tingut una molt bona acceptació”, assenyalava. Borrell recordava que precisament al passeig de Benarrai tindrà lloc en breu l’inici d’altra obra que es troba en procés d’adjudicació, com serà la implantació d’una pista de skatepark, que en aquest cas tindrà un termini d’execució de 2 mesos. 

  Pujar