elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent incentiva l’obertura de comerços als barris històric subvencionant el 75% dels lloguers

Ontinyent incentiva l’obertura de comerços als barris històric subvencionant el 75% dels lloguers
  • Natàlia Enguix anuncia una convocatòria d’ajudes que hi potenciarà la implantació de nous establiments, que seran de fins al 50% als polígons industrials

L’Ajuntament d’Ontinyent va a posar en marxa una convocatòria d’ajudes municipals a l’arrendament de naus i locals de nova activitat, que incidirà en donar suport a la implantació d’aquestos en locals buits del centre històric.

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, explicava que “es tracta d’unes ajudes que l’Ajuntament ofereix dins les accions del Govern d’Ontinyent per donar suport a l’activitat econòmica local. En aquest cas, són ajudes que potencien especialment la implantació d’establiments en locals buits del centre històric i en la continuïtat d'activitats preexistents amb nous titulars per evitar el tancament i la proliferació de locals buits. Així mateix volem també dinamitzar l'activitat empresarial als polígons industrials de la ciutat, ajudant als nous emprenedors que inicien una activitat mitjançant el cofinançament dels costos de lloguer durant la fase inicial de funcionament de l'empresa”.

Així, segons s’exposa a les bases, publicades esta setmana al Butlletí Oficial de la Província de València, els locals situats al centre Historic poden tenir ajudes de fins al 75%; els situats als polígons industrials de fins al 50%; i els ubicats a la resta del cas urbá de fins al 25%, en tots els casos amb un màxim de 2.000 euros per beneficiari. La valoració per atorgar les ajudes també aportaran més punts la ubicació en el Centre Històric (50 punts), per damunt dels Polígons Industrials (30) i la resta del casc urbà (20 punts). El termini per a presentar les sol·licituds serà de l'1 al 15 de juliol de 2024, les bases completes es podran consultat a la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat ajuntament-arees-promoció econòmica-subvencions, i les sol·licituds es podran presentar a través de la seu electrònica, també accessible des de la web municipal.

Natàlia Enguix recordava que dins d’esta línia per a empreses de nova activitat s’han atorgat als últims anys més de 30 ajudes per import global de prop de 30.000 euros, i recordava que les empreses que venen treballant des d’anys anteriors tenen al seu abast altres ajudes com les bonificacions de l’IBI per crear llocs de treball indefinits; les ajudes per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires “així com altres possibilitats de les que es poden informar al departament de Promoció Econòmica”, recordava.

 

Pujar