elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent finalitza els seus Moros i Cristians amb més espectadors i sense incidències rellevants

Ontinyent finalitza els seus Moros i Cristians amb més espectadors i sense incidències rellevants - (foto 1)

    Ontinyent ha finalitzat les seues festes de Moros i Cristians amb un augment dels espectadors respecte a l'edició anterior i sense incidències de rellevància. La Policia Local ha constatat una major afluència de públic en els diferents actes de la coneguda com a "Setmana Gran" programats tant per l'Ajuntament d'Ontinyent com per la Societat de Festers, amb un augment que estaria entre el 5 i el 10% respecte a l'edició anterior, així com la pràctica absència d'incidents rellevants.

    L'elevada afluència de públic es constata en dades com ara la quantitat de residus replegats dels carrers per l'empresa adjudicatària de la neteja viària, Urbaser, des d'on s'ha confirmat que si habitualment es registra una mitjana de 2.500 kilos cada 5 dies a Ontinyent, durant els 5 dies de la "Setmana Gran" s'han replegat 14.000 kilos, el que suposa un augment del 560% dels residus habituals als carrers durant la resta de l'any. El regidor de Neteja, Manuel Cuesta, recordava que a més a més, s'han programat tot un seguit de recollides extraordinàries al voltant dels actes, per tal de mantenir sempre al millor estat possible els carrers. Cal destacar que al marge de la recollida viària, la recollida de residus dels contenidors que du a terme Recisa també registrava un important augment estos dies, que encara no ha estat quantificat per l'empresa.

    Des del Govern d'Ontinyent, s'ha destacat "la normalitat, tranquil·litat i bon ambient" que s'ha registrat durant les festes. La regidora coordinadora del cicle "Ontinyent en Concert", Sayo Gandia, ha valorat també molt positivament l'acceptació al conjunt d'esta programació complementària a les festes prevista des de l'Ajuntament. Cal recordar que aquesta incloïa 8 cites musicals en 6 dies, incloent actuacions de grups com "Los Secretos", "La Pegatina" i "La Habitación Roja" amb entrades gratuïtes o preus reduïts a l'espai escènic de Tortosa i Delgado, així com orquestres, espectacles i discomòbils a la Glorieta. Des del govern ontinyentí s'ha tingut paraules d'agraïment per a les més de 200 persones que han participat del dispositiu de seguretat i neteja, entre agents dels cossos i forces de seguretat, empreses de neteja i treballadors i treballadores municipals.

    Des de la Societat de Festers també s'ha fet una valoració molt positiva de les festes i s'ha coincidit en destacar l'augment d'espectadors i l'ambient de tranquil·litat amb que s'han viscut els actes, destacant-se el treball conjunt realitzat amb l'Ajuntament perquè tot eixira com estava previst. Quant a la difusió mediàtica ha inclòs un any més la retransmissió en directe de la pràctica totalitat dels actes, enguany a través de Comarcal TV i de diverses plataformes d'internet, així com desconnexions en directe de la tv autonòmica "A Punt" i seguiment en altres canals com ara La 8 Mediterráneo o la xarxa TADI, que agrupa televisions locals de tota la Comunitat Valenciana.

    Pujar