20 d’octubre de 2020 20/10/20

Ontinyent facilitarà la compra a domicili d’aliments i medicines a les persones majors confinades pel coronavirus

Ontinyent facilitarà la compra a domicili d’aliments i medicines a les persones majors confinades pel coronavirus - (foto 1)
  • L’alcalde anuncia la posada en marxa d’un servei d’atenció telefònica per a atendre els sectors de població que més estan patint el confinament per la pandèmia

L'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat hui la posada en marxa d'un servei d'atenció telefònica a les persones majors o amb la mobilitat reduïda que viuen confinades pel coronavirus. El servei, que serà atés per 6 psicòlegs municipals, posa a disposició de la gent més vulnerable la possibilitat que li facen la compra d'aliments o medicines i li la porten a casa.

Les persones interessades hauran de fer la comanda per telèfon i abonar el cost de la compra dels aliments o els medicaments una vegada li siga entregada en el seu domicili. L'alcalde ha explicat que les persones que telefonen al número 96 291 82 10 rebran també atenció psicològica o podran demanar que els traslladen a un centre sanitari: "estem treballant per arribar allà on observem que les grans administracions no arriben, atenent necessitats de les persones amb més desavantatges per fer front a l'impacte del Covid-19", manifestava Rodríguez.

El servei, que també atendrà consultes de psicologia a la població en general, es prestarà de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Al mateix temps, l'Ajuntament aprofitarà la informació obtinguda gràcies al programa social contra la soledat no desitjada per posar-se en contacte telefònic amb les vora 600 persones majors que respongueren a l'enquesta.

Segons ha explicat Natàlia Enguix, primera tinent-alcalde i regidora d'Igualtat, entre este dimecres i divendres es telefonarà a aquestes persones per conèixer com estan vivint el confinament pel coronavirus i se’ls informarà de la possibilitat de fer-los la compra o de traslladar-los al metge: "sabem que la xarxa familiar i social d'Ontiyent fa que la nostra gent gran estiga majoritàriament ben atesa, però també som conscients que poden haver-hi persones que necessiten aquests serveis i no saben que els tenen al seu abast", ha exposat Natàlia Enguix.

El servei d'aliments per a menors s’amplia a 150 usuaris

Per altra banda, la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, confirmava hui que el servei de menjar a casa per a menors en situació de vulnerabilitat econòmica i social s'amplia fins als 144 xiquets i xiquetes. L'Ajuntament cobrirà a partir d'ara tant l'alumnat que compta amb beca de menjador escolar de la Generalitat Valenciana com els becats pel Govern d'Espanya, ja que el servei de menjador s'ha suspès en tancar-se les escoles. Aquest increment portarà a l'ajuntament a contractar el servei de dues empreses locals de menjar per emportar per complementar el servei que està prestant-se. Al mateix temps, des de Serveis Socials s'ha demanat als centres educatius amb menors de famílies que no disposen d'equips informàtics i internet que els faciliten els deures o els treballs per a casa en paper.

Paula Soler recordava que el programa "Menjar a casa" manté la seua prestació a 47 persones majors. Igualment, Paula Soler ha destacat la importància de no haver suspés el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD), amb 115 usuaris i usuàries, que ajuda i dóna un respir a les famílies en l'atenció a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa al centre de dia i el centre ocupacional, Soler ja explicat que el personal d'ambdós centres ha establert un servei d'atenció telefònica i presencial a domicili que permet un contacte diari tant amb els i les usuàries com amb les seues famílies per tal de mantenir l'atenció mentre dure el tancament del servei.

La regidora també valorava la importància de la coordinació que està duent-se a terme amb centres i serveis com Afao, Amco, les residències de majors i Creu Roja, i incidia en el plantejament anunciat per l'alcalde "de fer tot allò que estiga a les nostres mans per tractar que ningú quede en situació desemparada durant esta crisi", concloïa.

Pujar