9 de juliol de 2020 9/7/20

Ontinyent emprarà les ordenances fiscals per reduir la factura energètica a les empreses

Ontinyent emprarà les ordenances fiscals per reduir la factura energètica a les empreses - (foto 1)
  • Jorge Rodríguez es reuneix amb ATEVAL i COEVAL per estudiar incentius a les instal·lacions d’autoconsum elèctric

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà les ordenances fiscals per reduir la factura energètica a les empreses. En concret, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, s’ha reunit amb representants d’ATEVAL, ATEVAL-Vall d’Albaida i COEVAL per tal d’estudiar incentius fiscals a les instal·lacions d’autoconsum elèctric, accions que s’afegiran als incentius que ja ofereix l’Ajuntament a les empreses per promoure l’activitat econòmica.

L’alcalde recordava que “des del Govern d’Ontinyent ja ve emprant als últims anys les ordenances fiscals com a eina per retindre i atraure empreses a la ciutat i dinamitzar l’economia. Afavorir la inversió en renovables, a més suposa un nou pas en altra línia de treball en la que volem aprofundir, com és aplicar nous criteris a totes les àrees de gestió que potencien la sostenibilitat”, explicava.

Jorge Rodríguez escoltava les propostes concretes que presentava el sector empresarial per articular estes bonificacions, que ara es sotmetran a estudi per tal d’aplicar-ne en la revisió de les ordenances fiscals que va a fer-se als pròxims mesos per entrar en funcionament en 2020. Entre els representants empresarials que acudien a la reunió es trobaven el President d’ATEVAL, Càndid Penalba, el de COEVAL, Javier Cabedo, o el President de la Comissió d’Innovació i Competitivitat d’ATEVAL, León Grau, qui agraïa la receptivitat de l’alcalde als plantejaments del sector “per tal de promoure una instal·lació d’energies renovables que siga positiva per a la competitivitat de les empreses, per a l’activitat econòmica en la ciutat i també per afavorir l’eficiència energètica i les emissions de CO2”, assenyalava.

Cal recordar que esta mateixa setmana l’alcalde d’Ontinyent també es reunia amb el Conseller d’Economia, Rafael Climent, per parlar al voltant de la modernització dels polígons de la ciutat a través de subvencions públiques que afavorisquen la implantació d’equipaments d’autoconsum energètic i aprofitament d’energies renovables als polígons industrials ontinyentins.

Pujar