27 de novembre de 2020 27/11/20

Ontinyent convoca ajudes per subvencionar l’IBI a famílies amb ingressos de fins a 800 euros

Ontinyent convoca ajudes per subvencionar l’IBI a famílies amb ingressos de fins a 800 euros - (foto 1)
  • Les ajudes per al pagament de l’impost a la vivenda habitual poden arribar al 90% del seu cost

Les unitats familiars d’Ontinyent amb ingressos de fins a 801’ 76 euros mensuals podran beneficiar-se de les subvencions que ha convocat l’Ajuntament per al pagament de les despeses relatives a l’Impost de Bens Immobles (IBI) de la vivenda habitual. Cal recordar que si en 2015 van ser 16 les famílies beneficiàries, en 2016 van ser 44,  66 en 2017 i 72 en 2018, un augment que ha estat possible gràcies a l’ampliació del límit màxim d’ingressos en la corresponent ordenança municipal.

La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, explicava que la continuïtat a esta línia d’ajudes “respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de nuclis familiars. És una línia en la que s’han anat fent avanços  perquè les accions beneficien a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que estiguen en situació de necessitat”, assenyalava.

Les ajudes podran ser de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos mensuals de 0 a 534’51 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 534’51 i 801’76 euros, sent estes ajudes considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals. El termini per a presentar les sol·licituds és fins el dia 31 de juliol de 2019.

Natalia Enguix afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori “són possibles gràcies a la gestió prudent i rigorosa del Govern d’Ontinyent, que porta ja 7 anys tancant els pressupostos amb superàvit i no en dèficit. Des de la regidoria d’Hisenda anem a seguir treballant en esta línia i potenciant-la per prendre mesures que ens permeten atendre les necessitats socials i atendre les persones que menys recursos tenen”, assenyalava.

Pujar