28 de novembre de 2020 28/11/20

“Ontinyent contra el foc” arriba als 2 mesos de vigilància sense incidents destacables

“Ontinyent contra el foc” arriba als 2 mesos de vigilància sense incidents destacables - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  “Ontinyent contra el foc” arriba als 2 mesos de vigilància sense incidents destacables - (foto 2)

  La campanya "Ontinyent contra el foc", impulsada per l'Ajuntament d'Ontinyent, compleix els dos mesos de vigilància sense cap incident destacable. Dijous passat els voluntaris i voluntàries van celebrar una trobada en la qual van compartir experiències i van valorar el transcurs de la campanya.

  En aquests moments "Ontinyent contra el foc" compta amb 19 voluntaris en actiu, havent arribat a comptar amb un màxim de 24, i acumulant ja quasi 900 hores de vigilància activa en les serres del municipi. Patricia Folgueras, regidora de Sostenibilitat, mostrava el seu agraïment a tot el conjunt de persones que dediquen una hores del seu temps lliure a aquesta tasca de vigilància. La regidora incidia en la importància "no solament de controlar les serres i evitar mals majors sinó també de la tasca dissuasòria que exerceix la presència d'aquests voluntaris".

  L'efectivitat de la campanya queda demostrada al no haver-se produït cap incendi ni incident important. L'únic succés ocorregut va ser un conat d'incendi en les proximitats de l'Ermita de Sant Esteve en la vesprada de l'1 de juliol. Una brigada helitransportada va extingir el foc de forma immediata, proveint-se de l'aigua de la bassa de la finca de Sant Vicent.

  Folgueras recordava que els participants en el projecte "compaginen, de forma altruista, les seues activitats habituals amb la vigilància de les serres, decidint per si mateixos el temps que dediquen a açò". "Ontinyent contra el foc" continuarà vigilant les serres fins a la segona quinzena de setembre o fins que les altes temperatures ho requerisquen.

  Pujar