9 de juliol de 2020 9/7/20

Ontinyent comença el curs escolar amb 7.000 alumnes matriculats d’Infantil a Universitat

Ontinyent comença el curs escolar amb 7.000 alumnes matriculats d’Infantil a Universitat - (foto 1)
  • L'alcalde visita el CEIP Lluis Vives i les millores executades per l'Ajuntament al Parc del Llombo, que seran aprofitades pel centre a activitats pedagògiques

MÉS FOTOS
Ontinyent comença el curs escolar amb 7.000 alumnes matriculats d’Infantil a Universitat - (foto 2)

Més de 7000 alumnes d’Ontinyent han començat hui dilluns el curs escolar 2019/2020 en Ontinyent. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha estat al costat de l’alumnat i els docents en el començament del curs al qual s’han incorporat 7.032 alumnes (5.292 alumnes d’infantil, primària i ESO, 640 en Batxillerat i 1000 universitaris). A ells s'afegiran a les pròximes setmanes altres 1100 de l'Escola d'Adults, 600 de l’Escola Oficial d’Idiomes, per a al voltant de 9000 estudiants a Ontinyent. D’ells, 382 són alumnes que entren als col·legis per primera vegada, gràcies a les 6 aules de 2 anys creades a la ciutat, que va estar la primera de la Comunitat Valenciana amb més de 20.000 habitats amb aules d’estes característiques en tots els seus col·legis públics.                               

Jorge Rodríguez, que acudia al Lluis Vives acompanyat pel regidor d'Educació, Óscar Borrell, i responsables de la Junta Directiva del centre, ha incidit en l’aposta del Govern d’Ontinyent “per continuar fent de la nostra una ciutat educadora, entre altres coses impulsant juntament amb altres administracions i entitats el manteniment i millora de les infrastructures educatives” assenyalava.

A la visita l’alcalde comprovava l'estat de les diferents millores i tasques de manteniment que s’han fet des de l’Ajuntament en aquest centre durant els mesos d’estiu, a l'igual que a la resta dels col·legis públics de la ciutat, unes intervencions que el regidor Óscar Borrell destacava que "han inclòs tasques de neteja intensiva, jardineria i reparacions per deixar els centres en les millors condicions possibles per a aquest dia”.

Millores amb ús pedagògic al Parc del Llombo

A més a més, l’alcalde i els representants del centre  (on hui començaven el curs 174 alumnes, 60 d’infantil i 114 de primària), visitaven les millores executades pel consistori al Parc del Llombo, ubicat just enfront del centre educatiu. Allí s’ha disposat diversos jocs nous, així com una nova zona d’educació vial, entre altres, que seran emprats pel col·legi en activitats pedagògiques. Una intervenció que ha estat valorada molt positivament pels responsables del centre, que han tingut paraules d’agraïment per a l’Ajuntament per  les millores executades tant al col·legi com a esta zona d'esplai infantil.

Nous avanços a l’execució del Pla Edificant

Per altra banda l’alcalde recordava que esta setmana eixiran a concurs dues de les obres previstes al marc del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat amb la col·laboració del consistori ontinyentí: les obres del propi CEIP Lluis Vives i les del CEE Vall blanca. En concret, les del Lluis Vives estan pressupostades en 297.000 euros i inclouran la reforma dels banys i la millora de les condicions tèrmiques del municipi. Al CEE Vall Blanca el pressupost es de 190.000 i inclouran la reforma de l’aula-taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors.

Pujar