elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent col·labora en la posada en marxa de 4 projectes de cooperació en clau d’igualtat

Ontinyent col·labora en la posada en marxa de 4 projectes de cooperació en clau d’igualtat
  • Les aportacions van dels 5.000€ fins als 15.000€ per ajudar iniciatives impulsades per organitzacions no governamentals

La solidaritat d’Ontinyent ha fet possible durant 2019 la posada en marxa d’un total de 4 projectes de cooperació que posen el focus sobre la dona a països en desenvolupament, articulats a Burkina Faso, Índia i República de Guinea. Les aportacions van dels 5.000 als 15.000 euros per a cada projecte, posat en marxa per entitats com la Fundació Vicente Ferrer, Manos Unidas, Creu Roja i Globalmon. La regidora de Cooperació, Katty Ushiña, destacava "la implicació de la ciutadania i l’Ajuntament d’Ontinyent per contribuir a l’eliminació de la pobresa i de qualsevol tipus de discriminació per construir un món més just i solidari amb les persones", manifestava.

En concret, l’Ajuntament d’Ontinyent ha participat en el projecte de Manos Unidas amb una inversió de 15.000€ per facilitar l’accés a la formació professional dels joves i dones del departament de Saaba (Burkina Faso). A més, amb una inversió de 8.000€ s’invertirà en el projecte de la Fundació Vicente Ferrer per garantir l’accés a un habitatge digne i sanejament per a 8 famílies rurals, des d’una perspectiva de gènere, en el districte d’Anantapur (Índia). Així mateix, Ontinyent aportarà altres 9.0000€ al projecte de Creu Roja per tal de millorar la vida de 473 dones en situació de vulnerabilitat a la província de Sissili (Burkina Faso). L’últim dels projectes en el qual ha col·laborat l’Ajuntament a través de l’ONG Globalmon ha permés amb una subvenció de 5.000 euros el desenvolupament d’autosuficiència alimentària en el districte de Sobanet a la República de Guinea.

Estos projectes s’han finançat gràcies a la partida econòmica "Projectes de Cooperació Internacional", que durant aquest 2019 s’ha incrementat fins als 45.000 euros, dels quals 37.000 euros es destinen a projectes, altres 2.000€ per a ajudes extraordinàries d’emergència i 5.000 euros per a activitats de sensibilització en aquesta matèria com les jornades de cooperació que va acollir Ontinyent el passat maig a la Plaça de la Concepció.

En aquest sentit, Ushiña explicava que "des del Govern d’Ontinyent treballem per tractar de pal·liar la greu situació econòmica de les poblacions de països que depenen de la solidaritat de la resta del món seguint els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni acordats per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2000", concloïa.

Pujar