elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent aprova el Pressupost de 2018 sense cap vot en contra

Ontinyent aprova el Pressupost de 2018 sense cap vot en contra

    El Govern d'Ontinyent ha tret avant el seu projecte de pressupost municipal per a 2017 amb el suport de 14 dels 21 regidors de l'Ajuntament i sense cap vot en contra. La proposta presentada pel regidor d'Hisenda, Joan Sanchis, comptava al ple d'ahir amb el vot favorable dels 14 regidors Socialistes i les abstencions dels 7 regidors de PP, Compromís, EU i Ciudadanos.

    L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa el treball del regidor d'Hisenda, Joan Sanchis, que permetrà que per tercer any consecutiu entre en vigor a data 1 de gener un pressupost, del que Joan Sanchis destacava el seu caràcter participatiu, social i fomentador de l'economia, on es destinen 6'2 milions d'euros a inversions directes i indirectes. Uns comptes municipals que Sanchis assenyalava que "mantenen la coherència amb la política econòmica que venim fent a l'Ajuntament des de 2011, reduint el deute i invertint, ara amb una forta capacitat d'inversió derivada de l'estalvi net aconseguit i les transferències de capital rebudes d'altres administracions", explicava.

    Cal recordar les ajudes de Diputació i Generalitat Valenciana (2'6 milions) permeten augmentar el pressupost global fins als 29.853.456 (953.000 euros més que en 2017) i rebaixar el deute municipal fins als 9'1 milions (un 11% menys que en 2017 i un 55% menys que en 2011), sense haver de pujar impostos ni demanar préstecs.

    El regidor recordava que el projecte de pressupost es va obrir al debat amb els consells ciutadans i els grups municipals el passat mes de novembre, "tots aquells i aquelles que han volgut han pogut fer aportacions, que hem estat oberts a incloure i que agraïm", manifestava. Sanchis també agraïa el to del debat dels diferents portaveus, que coincidien en felicitar al regidor i als tècnics implicats en fer possible l'aprovació del pressupost el 14 de desembre per tal que puga entrar en vigor coincidint amb l'arribada del nou any.

    Pujar