elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent ampliarà l’aposta per la mobilitat sostenible amb un quart bus urbà i una tercera línia de transport públic gratuït

Ontinyent ampliarà l’aposta per la mobilitat sostenible amb un quart bus urbà i una tercera línia de transport públic gratuït
  • Jorge Rodríguez visita l’activitat d’educació viària que l’Ajuntament imparteix amb la col·laboració de l’empesa Lurbel i l’Ajuntament d’Elx

Ontinyent ampliarà l’aposta per la mobilitat sostenible amb un quart bus urbà i una tercera línia de transport públic gratuït. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, confirmava als mitjans de comunicació que en 2023 tindrà lloc el procés de licitació per a l’adquisició d’un nou autobús urbà, que se sumarà als tres amb que ja compta l’Ajuntament, i permetrà posar en marxa una tercera línia de transport públic gratuït.

L’alcalde, durant una visita l’activitat d’educació viària que l’Ajuntament imparteix amb la col·laboració de l’empesa Lurbel i l’Ajuntament d’Elx, explicava que “les xifres parlen per si soles: de les 30.000 persones usuàries anuals que venien havent quan la ciutadania pagava bitllet per pujar al bus urbà, hem passat a una projecció de més de 175.000 en 2023 amb el servei gratuït. Cal continuar apostant pel transport públic, i gràcies al superàvit aconseguit en 2022, fruit de l’experiència en una gestió responsable per part d’aquest Govern, tenim diners per poder fer front a l’adquisició d’un quart bus. Un bus que a més ens permetrà posar en marxa una tercera línia que amplie i millore el servei”, explicava.

El primer edil quantificava en al voltant de 200.000 euros l’adquisició d’eixe nou bus que comptarà amb al voltant de 40 places, i que permetrà posar en marxa una tercera línia que permeta arribar a les empreses i supermercats dels polígons industrials i també al nou hospital, al qual fins aleshores es pot accedir a través d’una modificació en la línia 2 que es posava en marxa esta setmana, segons confirmava la regidora de Transport, Inma Ibáñez, també present a la visita a l’activitat d’educació viària. La regidora destacava l’interés de l’activitat, en la qual estan participant al voltant de 350 alumnes de sisé de primària de tots els col·legis ontinyentins a l’empresa Lurbel, on agents de la Policia Local imparteixen primer una formació teòrica i posteriorment regulen l’ús d’un circuit de circulació habilitat en aquesta empresa.

Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat, destacava l’acció com “un nou exemple de l’aposta del Govern d’Ontinyent per la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit, després d’haver incorporat novetats tan importants com el servei de transport públic gratuït en bus urbà o el prèstec de bicicletes elèctriques. A més a més és una nova acció adreçada als i les menors i el seu entorn, com també està sent l’impuls a la xarxa de camins escolars segurs que millore l’accés als centres i l’autonomia dels xiquets i xiquetes”.

Des de Lurbel, Miguel Lurbe explicava que “és una activitat en la que intentem que els xiquets i xiquetes puguen en el futur desplaçar-se pel poble de manera més sostenible i segura. Hem decit les nostres instal·lacions dins d’esta col·laboració amb els ajuntaments d’Elx i d’Ontinyent, al que agraïm el suport a una iniciativa com aquesta que esperem poder reprendre en noves edicions, després de constatar la bona acollida que ha tingut enguany”, destacava.

Pujar