elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent amplia a 500 les places en cinc zones d'estacionament públic

Ontinyent amplia a 500 les places en cinc zones d'estacionament públic

  L'ampliació en 500 places d'estacionament públic en 5 zones d'Ontinyent per part de l'Ajuntament a l'últim any, permet a la ciutat superar per primera volta les 8000 places públiques gratuïtes d'estacionament en l'àmbit urbà. El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, explicava que "facilitar l'estacionament no sols és una demanda ciutadana expressada al procés Ontinyent Participa, sinó que també és un recolzament a la projecció de la nostra com una ciutat d'atracció on siga còmode acudir des d'altres municipis a visitar-nos i fer compres als nostres comerços i establiments", assenyalava.

  Així, al marc del Pla de Millora, Adequació i Ampliació d'Aparcaments Públics Provisionals posat en marxa pel govern ontinyentí, i atenent la demanda ciutadana de majors i millors zones d'estacionament expressada al procés "Ontinyent Participa", el consistori ha creat i delimitat estacionaments als diferents barris durant l'últim any: un nou aparcament municipal de 140 places a l'antic solar de l'antiga fàbrica de Paduana (Sant Josep); creat un nou parking de 145 places al solar adjunt al col·legi Martínez Valls (Sant Josep); asfaltat i delimitat de 95 places al carrer Lluís Colomer (Sant Rafel); i també a les zones d'estacionament dels carrers Joan Coromines (50), i Vicent Lluís Montés Penadés (61), totes al barri del Llombo.

  Afegint les noves places regulades no contemplades a les 8864 places quantificades al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible presentat en 2016, la ciutat ja supera amplament les 9000 places públiques, de les que més de 8000 són gratuïtes (400 són d'ORA i 600 es troben al Centre Comercial El Teler), el que representa més del 50% del parc de vehicles local.

  Peris recordava que "en molts casos són descampats que han estat durant anys en mal estat perquè és tractava d'espais pendents d'urbanitzar-se i edificar-se". L'execució d'estos projectes forma part d'una estratègia del govern municipal d'activar espais en desús, el conegut com a "urbanisme del mentrestant", amb el qual, assenyalava, "volem donar resposta a les peticions ciutadanes en un context on el temps que passa entre la redacció dels plans urbanístics i la seua execució efectiva pot eternitzar-se".

  Peris, afegia que amb la posada en marxa de nous aparcaments s'aconsegueix contrarestar allò que els especialistes defineixen com a "tràfic d'agitació": entre el 15% i el 30% del trànsit rodat total és provocat per conductors que peguen voltes per a trobar un lloc per estacionar. "Reduint aquest fenomen, reduïm les congestions, l'emissió de gasos contaminants i la contaminació acústica, la pèrdua de temps o l'augment de l'estrès als conductors", assenyalava.

  Pujar